Foto: Dutch Lions

Try-out voor Dutch Lions FC clubs in de VS

  Sport

Op 22 maart houdt Dutch Lions FC een try-out in het Herstaco Stadion in Roosendaal. De try-out is bedoeld voor voetballers tussen de 18 en 30 jaar om zich in de kijker te spelen voor een van de Dutch Lions FC teams in de Verenigde Staten. Ieder jaar worden er gemiddeld vier tot vijf spelers uit de try-out geselecteerd.

Van de vijf Dutch Lions FC clubs in de USA hebben drie clubs een senioren mannenteam wat in de 3e divisie speelt: Houston, Dayton en Cincinnati. Names deze clubs zijn scouts aanwezig op 22 maart. Ook is Dutch Lions FC mede eigenaar van FC Cincinnati, een team dat in de 1e divisie speelt en het afgelopen jaar gemiddeld 22.000 toeschouwers per thuiswedstrijd trok. Twee Dutch Lions FC clubs (Dayton en Cape Coral) hebben een damesteam wat in de 1e divisie uitkomt. Tussen 10.00 en 15.00 uur krijgen deelnemers een presentatie over wat ze kunnen verwachten en de verschillen tussen de diverse clubs en divisies, is er een trainingsvorm van 45 minuten en spelen ze een tweetal wedstrijden van een half uur.

Sinds de oprichting van Dutch Lions FC in 2010 zijn al bijna 100 Nederlandse spelers naar de USA gegaan om voor 1 van de Dutch Lions FC clubs te spelen. De meest bekende spelers (en ook trainers) zijn Sonny Silooy, Hans van der Haar, Geert den Ouden, Ivar van Dinteren, Robert Maaskant, Sjaak Polak, Joonas Kolkka, Thomas Verhaar, Hans van Arum, Etienne Esajas, Rowin van Zaanen en Jesjua Cruijff geweest, maar ook een heleboel onbekende en minder bekende spelers die in het amateurvoetbal spelen.

Meer berichten
Shopbox