Iedereen mag over 800 meter meedoen om ze te steunen, van opa’s en oma’s, tantes en ooms tot andere familieleden. Als extra mogen de kinderen dit jaar als hun Superheld verkleedt gaan bij de Familieloop
Iedereen mag over 800 meter meedoen om ze te steunen, van opa’s en oma’s, tantes en ooms tot andere familieleden. Als extra mogen de kinderen dit jaar als hun Superheld verkleedt gaan bij de Familieloop (Foto: Atletiekaktiefoto.nl)

Inschrijving voor Schoolatletiek West-Brabant

  Sport

Voor de 38ste keer wordt de Schoolatletiek West-Brabant gehouden. Op woensdagmiddag 11 april 2018 zijn de eerste 2 Voorrondes van de schoolatletiek West-Brabant bij Groene Ster in Zevenbergen en bij Prado in Bergen op Zoom. Een week later op 18 april 2018 vinden 4 voorrondes plaats bij A.V.O.'83 in Oudenbosch; DIOMEDON in Steenbergen; D.J.A. in Zundert en THOR in Roosendaal.

Tijdens deze zes voorrondes strijden de scholieren van het basis onderwijs om een plaats in de finale, die wordt verzorgd door Spado uit Bergen op Zoom op zaterdag 26 mei 2018. 32 teams doen mee aan deze finale. Tijdens de finale is er ook een Vlaggenparade, een gezamenlijke Warming Up, een Brakkentrofee voor scholieren en ouders en het Ren je Rot Natuur Spel.

Scholieren strijden op de onderdelen: 60 meter sprint, 600 meter hardlopen; verspringen; balwerpen en de spectaculaire estafettes. (10 x 60 meter). Scholieren van West Brabant en Tholen die op 1 juli 2018 maximaal 13 jaar oud zijn kunnen meedoen aan deze atletiek wedstrijden. Alle scholen zijn benaderd en kunnen de teams tot 7 maart 2018 opgeven. De scholen kunnen ook hun voorkeur uitspreken op welke datum en welk sportpark men wil sporten. De deadline van 7 maart 2018 is wel vrij hard omdat tijd nodig is om de verdere organisatie te regelen.

Meer berichten