Logo gazetroosendaal.nl


Dit jaar wordt de achtste editie van de Koos Moerenhout Classic verreden. Wel gebeurt dat wat later dan gewoonlijk, pas op zaterdag 16 juni. Dit omdat de KMC dit jaar 'n onderdeel is van een groots, 3-daags wielerfeest.
Dit jaar wordt de achtste editie van de Koos Moerenhout Classic verreden. Wel gebeurt dat wat later dan gewoonlijk, pas op zaterdag 16 juni. Dit omdat de KMC dit jaar 'n onderdeel is van een groots, 3-daags wielerfeest. (Foto: Rob Steinmetz)

16 juni is 8e Koos Moerenhout Classic

  Sport

Vanaf nu kun je via www.koosmoerenhoutclassic.nl weer inschrijven voor de Koos Moerenhout Classic. Deze 8e editie, op zaterdag 16 juni, belooft 'n bijzondere te worden door de samenwerking met Wielercomité Steenbergen. Net als in 2017 betaal je bij voorinschrijving 11 euro, en op de dag zelf 14 euro.

Door Rob Steinmetz

Na 7 edities vond de organisatie het tijd de bestaande routes tegen 't licht te houden. Het resultaat is, dat er dit jaar geen vier, maar drie routes zijn: een geheel nieuwe van 85 km, 'n vernieuwde route van 120 km, en een combinatie van de oude 170 en 200 km-routes die nu 190 km lang is geworden. In alle routes zitten overigens nog steeds de Zeeuwse waterwerken en de polders van Goeree-Overflakkee, en het groene landschap van de Brabantse Wal. De start en finish zijn wederom op de Markt in Steenbergen.

Ook dit jaar is er 'n loterij, met als hoofdprijs een nieuwe Giant racefiets. Verder maken de deelnemers kans op een gratis verblijf voor 2 personen met half pension bij Costa Blanca Cycling van Eef Brand in Guardamar (exclusief de vlucht), en stelt Kwaremont Bier 'n Magnumfles bier beschikbaar.

Dat de KMC dit jaar vier weken later plaats zal vinden dan vorig jaar, heeft 'n gegronde reden. Omdat Stichting Wielercriterium Steenbergen in 2018 75 jaar bestaat, heeft de KNWU dit jaar Steenbergen aangewezen als organisator van de Nederlandse kampioenschappen wielrennen voor jongens en meisjes in de categorieën 1 tot en met 7. Rond dit NK zal er 'n groots, 3-daags wielerfeest gehouden worden, met vrijdag 15 juni een Dikke Banden Race voor de basisschooljeugd uit de gemeente Steenbergen, 't Nederlands kampioenschap voor ID-renners (wielrenners met een beperking), een fietsoriëntatietocht voor de recreatieve fietser en een Hollandse Avond in een feesttent op de Markt, op zaterdag 16 juni de 8e KMC en op zondag 17 juni de NK voor de jeugd op een parcours met veel bochten en vals plat in de binnenstad van Steenbergen. Op deze zondag worden er tussen de acht- en tienduizend wielerliefhebbers in Steenbergen verwacht.

Koos Moerenhout: ,,Ik kijk uit naar de 8e editie van de KMC en de samenwerking met de organisatie van de jeugdkampioenschappen. Voor mij had 'n NK altijd iets magisch en ik droomde er van om ooit ook eens die trui te mogen dragen. Ik moest er lang op wachten, maar in 2007 en 2009 werd ik uiteindelijk bij de beroepsrenners Nederlands kampioen. Ik wil alle fietsliefhebbers graag uitnodigen het nieuwe jaar te starten met een sportief voornemen, door voor de KMC in te schrijven en te genieten van het wielerspektakel dat Steenbergen in juni biedt.''

Meer weten? Klik hier!

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox