Logo gazetroosendaal.nl


De Nederlandse Boksbond kiest tot 2020 voor het Talentencentrum Zuidwest Nederland.
De Nederlandse Boksbond kiest tot 2020 voor het Talentencentrum Zuidwest Nederland.

Nederlandse Boksbond kiest Talentencentrum Zuidwest Nederland

  Sport

Begin november hebben de Nederlandse Boksbond en Aleco Sport Visions de overeenkomst Regionaal Training Centrum (RTC) getekend. Daarmee is Talentencentrum Zuidwest Nederland tot 2020 dé plaats waar bokstalenten van alle verenigingen in Zuid-Nederland de stap proberen te maken naar een plaats in de Nationale Selectie.

Peter Bonthuis, voorzitter van de Nederlandse Boksbond, over de keuze voor Aleco Sport Visions en Talentencentrum Zuidwest Nederland: "De ontwikkeling van het jeugdboksen staat bij de Nederlandse Boksbond hoog op de agenda. Uitgangspunt is om een RTC in elk district te hebben. Binnen dit RTC moeten geselecteerde sporttalenten kunnen rekenen op kwalitatief hoogwaardige trainingen en als het mogelijk is ook op extra ondersteuning op het gebied van sportmedische begeleiding, fysieke trainingen en onderwijsbegeleiding. De afgelopen jaren is er al een pilot gedraaid met Aleco Sport Visions als RTC in het district Zuid, dat gevormd wordt door provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Naast de aanwezige kennis op bokstechnisch en -tactisch vlak, biedt Aleco een uitgebreid dienstenpakket aan sporttalenten, met onder andere fysieke begeleiding, fysiotherapie, begeleiding bij voeding en mentale begeleiding. Met de geplande opening van het nieuwe Talentencentrum Zuidwest Nederland in februari 2018 zijn wij straks verzekerd van een toplocatie voor ons RTC Zuid."

André de Klerk van Aleco Sport Visions sluit zich aan bij de woorden van Peter Bonthuis: "De jeugdboksers die zich onderscheiden bij hun verenigingen krijgen de kans om bij het RTC in te stromen en extra te trainen. Het uiteindelijke doel is het verwerven van een plaats in de Nationale selectie. Onze multidisciplinaire aanpak werpt z'n vruchten af. Kijk maar naar de Roosendaalse bokstoppers Chelsey Heijnen en Cas van Peer die beiden binnen drie jaar succesvol naar de Europese en Wereldkampioenschappen zijn geloodst. We hopen natuurlijk dat we met de officiële status van RTC Zuid nóg meer sporttalenten de aansluiting kunnen laten maken met het niveau van de nationale selectie."

reageer als eerste
Meer berichten