Logo gazetroosendaal.nl


1100 deelnemers in Gastelse triathlon

  Sport

Het is al 33 jaar een in de sportwereld bekende wedstrijd: de Verwer & Janssen triathlon van Oud Gastel. De Triathlonweek met zwemmen, fietsen en lopen als centrale activiteiten begint maandag 19 juni met de Tridaagse.

OUD GASTEL - Deze bestaat uit een recreatieve triathlon waarop de eerste avond gezwommen, de tweede avond gefietst en de derde avond gewandeld of gejogd wordt. Woensdagavond is de gezellige slotbijeenkomst met de uitreiking van de eerste triathlon-shirts. Dinsdagavond is het ook proefzwemmen in de Vliet om alvast te testen hoe het is om in open water te zwemmen. Aanvang 18.30 uur.

Vrijdag 23 juni gaan tientallen kinderen weer mee doen aan de jeugdtriathlon met start op zwembad Blankershove en finish voor 't Veerhuis: 125 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 800 meter lopen. Heel veel Gastelse kinderen, maar ook uit de omliggende dorpen en zelfs Zuid-Holland, Zeeland en België, doen hieraan mee.

Op zaterdag 24 juni wordt Oud Gastel overspoeld met in totaal 1100 triatleten. Daarmee worden alle deelnemersrecords opnieuw gebroken. Belangrijkste blikvanger is 's lands beste triatleet op de lange afstand, Bas Diederen. De Limburger deed achttien jaar geleden als junior mee in Gastel en komt nu als topfavoriet terug. Drievoudig winnaar Sven Strijk is van de partij, evenals Edo van der Meer, Stefan Overmars, Chris Brands, Milan en Omar Brons, Ruben Geys, Thijs Koelen en Hawaii-winnaar bij de 70-plussers: Hans van der Linden. In het sterke vrouwenveld doen Marleen Honkoop, Cora Vlot, Esther Brakenhoff, Jolanda Nell, Marijke Zeekant en Tanya ten Velden mee. Er zijn duatleten, wintertriatleten, hardlopers en pure triatleten mee. Het neusje van de zalm van de vaderlandse triathlonsport doen ook mee.

Uit eigen regio zijn dat onder meer Gerbert van de Biggelaar, Rob Musters en Juriena de Vries. Het sportspektakel begint om 9.00 uur met de 1/3e afstand en eindigt in de middag met de trio-triathlon, waar weer tal van bekende Brabanders aan mee doen.

Zo is bijvoorbeeld het college van Halderberge met drie wethouders vertegenwoordigd, is de korpschef van de politie met twee wijkagenten van de partij en doen oud Tourrenners Jan Jonkers en John de Crom mee. In totaal hebben zich liefst 250 Gastelaren aangemeld. Meer dan ooit en bijna vijf procent van de inwoners. De starts zijn allen bij Gastels Veer in de Roosendaalse Vliet. Het fietsparcours gaat dit keer niet door Stampersgat, maar aan de andere kant van het Mark-Vlietkanaal. Voor het publiek is er naast sport van alles te beleven op het evenemententerrein bij 't Veerhuis. Toegang is overal gratis.

reageer als eerste
Meer berichten