Vocaal Ensemble Vivace tijdens het jubileumconcert Memories.
Vocaal Ensemble Vivace tijdens het jubileumconcert Memories. (Foto: René Heijnen)

Een huis vol voor Vivace

  Ingezonden

Wat een prachtige verjaardag voor Vocaal Ensemble Vivace. De zaal was vol, bijna tot de laatste stoel bezet. En toch kon men een speld horen vallen op het moment dat de dames het Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré inzetten. Eén van de liederen uit de eerste jaren van hun bestaan.

Toen tweestemming gezongen, deze keer vierstemmig. Het was het begin van een middag waarin gezamenlijke herinneringen met elkaar en het publiek werden gedeeld. Er passeerden mooie gevoelige liederen, die het publiek niet onberoerd lieten. Ter afwisseling bracht het ensemble enkele stukken uit bekende musicals en uit het Carnaval der Dieren van Camille Saint-Saëns, waaronder de koekoek. Die zoals het een echte koekoek betaamt voor verwarring zorgde in de zaal door zich vanaf het balkon te laten horen.

Het publiek was enthousiast, de hele zaal zong mee met het ‘Lang zullen we leven’. De feestvreugde werd nog vergroot door de instrumentalisten die aan dit jubileumconcert meewerkten. Violist Elwin de Wolf, Jochem Nuijten op Marimba en saxofoonkwartet SaxOranje. Zij ondersteunden Vivace bij een aantal liederen.

Daarnaast was SaxOranje zowel voor als na de pauze als kwartet geprogrammeerd. Ook zij brachten het publiek in vervoering en kregen de zaal zover mee te zingen met hun slotstuk ‘Omdat ik zoveel van je hou’. Het werd een prachtige middag, iedereen genoot; muzikanten, zangeressen, dirigente en publiek. Het was een zilveren verjaardag met een gouden randje.

Meer berichten