Foto:

Muzikaèl maakt tijdreis vanaf jaren '40

  Cultuur

ROOSENDAAL - Hét West-Brabantse popkoor Muzikaèl onderneemt voor haar 27e show iets bijzonders: het koor neemt het publiek mee op een tijdreis door verschillende muziekstijlen. De show, 'Times are changing' genaamd, vangt aan met het gelijknamige nummer van Di-rect, waarna de tijdreis begint bij de jaren '40/'50.

Er worden vier tijdsblokken aangedaan waar bekende nummers uit de betreffende periodes voorbijkomen. Zo kan het publiek bijvoorbeeld genieten van muziek van de Andrew Sisters, Elvis Presley, the Beatles, Queen, Kool and the Gang, Bløf en Avicii. Niet alleen de muziek, maar ook de kleding, sfeer en choreografie gaan 'met de tijd mee' gedurende de show. Ook dit jaar wordt het koor muzikaal begeleid door de swingende 7-koppige live band onder leiding van Jan Roovers. Als extra aanvulling zullen 4 koperblazers het geheel ondersteunen.

Muzikaèl heeft haar roots liggen in Hoeven, waar wekelijks op vrijdagavond de repetities plaatsvinden, maar voor de jaarlijkse grote show verplaatst het koor zich graag naar Schouwburg de Kring in Roosendaal. Op vrijdagavond 1 november vindt hier de generale repetitie plaats en op zaterdag 2 en zondag 3 november de uitvoeringen. Gedurende het hele jaar wordt er hard gewerkt om in De Kring weer iets moois neer te zetten. Het jaar begint natuurlijk met het instuderen van de nummers op de zangrepetities, vervolgens worden hieraan vanaf het voorjaar ook dansrepetities toegevoegd, begeleid door choreografen Marlon Evers en Kim van der Voort. Daarnaast repeteert de band ook afzonderlijk. Na de zomervakantie worden ten slotte de laatste puntjes op de i gezet om de show echt te laten knallen!

Muzikaèl is een bruisend koor met hoofdletter K. Het bijzondere van het gezelschap is dat er meerdere generaties samen zingen, dansen en muziek maken binnen de vereniging. Een gezellige mengelmoes van verschillende leeftijden die volop geniet van muziek maken voor elkaar en voor het publiek. Het koor blijft ook altijd op zoek naar nieuwe leden die aansluiten bij hun 'muzikale familie'. Heb je interesse? Stuur gerust een mailtje naar info@muzikael.net.

Bent u nieuwsgierig geworden en gaat u het avontuur van de muzikale tijdreis aan? Kom dan zeker kijken naar 'Times are changing'! De show van zaterdag 2 november vangt aan om 20:00 uur en de show van zondag 3 november om 14:30 uur. Kaarten à 16,75 euro (inclusief garderobe en pauzeconsumptie) zijn verkrijgbaar via www.dekringroosendaal.nl.

Komt u kijken naar de show van zondag 3 november en komt u vanuit Hoeven? Dan kunt u tegen een vergoeding van 5 euro gebruik maken van busvervoer vanaf het Kerkplein in Hoeven of Kronestede in Hoeven. U kunt zich aanmelden via info@muzikael.net.

Meer berichten