Zet je in voor het beschermen en behouden van amfibieën en reptielen op de Rucphense Heide. Foto: NatuurWerkgroep.
Zet je in voor het beschermen en behouden van amfibieën en reptielen op de Rucphense Heide. Foto: NatuurWerkgroep. (Foto: natuurwerkgroep)

Help een handje mee op de Natuurwerkdag

  Cultuur

RUCPHEN - De NatuurWerkgroep Rucphen zet zich op 2 november op twee locaties in voor het beschermen en behouden van amfibieën en reptielen. Iedereen die wil helpen is welkom om mee te doen. Men gaat aan de slag op de hei in de Rucphense Bossen en op landgoed de Moeren.

Aanmelden kan op natuurwerkdag.nl/locatie/rucphense-hei-opschonen of op natuurwerkdag.nl/locatie/landgoed-de-moeren. De start is om 9.00 uur tot ongeveer 12.15 uur.

De heide is een belangrijk leefgebied voor reptielen, zoals hazelworm, zandhagedis en adder. Zij warmen zich op in de zon om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Het is dus van belang dat de heide openblijft en niet langzaam verandert in bos. Daarom is het nodig om boompjes uit te trekken. Zo helpen de vrijwilligers op de Natuurwerkdag alle soorten die in het open heidegebied hun thuis hebben.

Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag is van belang voor de bescherming van natuur, landschap, planten en dieren. Zorg voor het landschap, zoals onderhoud aan heideterreinen, (knot-)bomen, boomgaarden, het aanleggen van bloemenweiden en schoonmaken van poelen is steeds vaker in vrijwilligershanden. Het is gezond en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen: zagen, snoeien, graven en meer. Tijdens de Natuurwerkdag kan iedereen daarbij helpen.

Meer berichten