Zaterdag 27 april sluit Nispen Blues haar elfde seizoen af met optredens van Detonics en Mojo Hand in café de Gouden Leeuw te Nispen.
Zaterdag 27 april sluit Nispen Blues haar elfde seizoen af met optredens van Detonics en Mojo Hand in café de Gouden Leeuw te Nispen. (Foto: )

Nispen Blues sluit af met optredens van Detonics en Mojo Hand

  Cultuur

Zaterdag 27 april sluit Nispen Blues haar elfde seizoen af met optredens van Detonics en Mojo Hand in café de Gouden Leeuw te Nispen. Aanvang 21.00 uur, gratis entree.

Zodra Detonics speelt ontstaat de sfeer van prostitutie, illegale casino's, zelf gestookte whisky en Al Capone. Dat dit bij het grote Bluespubliek aanslaat blijkt wel uit de dampende optredens in internationale gelegenheden en festivals zoals: BB Kings club Memphis (USA), Moulin Blues, Ribs & Blues, Breda Jazz, Culemborg Blues (Nederland), Swing Wespelaar (België), Santa Maria Blues festival (Azoren), Zyfflich Blues (Duitsland), etc.

Geïnspireerd door de vroege West Coast Blues speelt Detonics vooral Swing en Boogie, maar een uitstapje naar een Rumba of Slow Blues wordt niet geschuwd. Dit natuurlijk zonder te veel op de West Coast sound in te leveren.

Mojo Hand is een viermans Blues formatie met een vracht aan muzikale ervaring. Ze spelen Swing, Funky, Texas en Chicago Blues met passie en plezier. Naast eigen werk, komen ook bewerkte nummers van bekende Blues grootheden aan bod.

De combinatie van een scheurend hammond geluid, pakkende gitaar solo's, een huilende Blues harmonica, een groovy ritme sectie en twee krachtige zangstemmen zijn de basis voor een gevarieerd Blues repertoire. De sound van Mojo Hand is smaakvol divers en een optreden is nooit saai.

Meer berichten