Een van de werken uit de kunstshow Pura Vida.
Een van de werken uit de kunstshow Pura Vida. (Foto: Erika Stanley)

Kleurrijke kunstshow uit Midden-Amerika in Roosendaal

  Cultuur

Erika Stanley Art For All in Roosendaal presenteert vanaf zaterdag 20 april een unieke kunstshow in samenwerking met Galerie Valanti uit Costa Rica. Het beste werk van zes bekende Costa Ricaanse kunstenaars is samengebracht voor de expositie met als titel 'Pura Vida'.

De geselecteerde schilderijen zijn nog nooit eerder vertoond in ons land. De kunstshow is gratis te bezoeken tot en met zaterdag 22 juni op de Dokter Brabersstraat 13 in Roosendaal.

De zes kunstenaars zijn allen professionals met jarenlange ervaring. Het betreft Ileana Piszk, Carlos Tapia, Rodolfo Stanley, Marijose Teran, Daniela Vargas en Flora Zeledon. Individueel hebben zij over de hele wereld geëxposeerd. Hun stijlen vertonen grote verschillen, maar zijn herkenbaar Latijns-Amerikaans. Reden voor de in Latijns-Amerikaanse kunst gespecialiseerde Galeria Valanti om het werk van alle zes te vertegenwoordigen.

Ingevlogen kunstwerken

Erika Stanley Art For All in Roosendaal biedt unieke kunst en reproducties van Erika Stanley zelf en andere kunstenaars. Ook series van Stanley’s werk behoren tot de collectie van de in San José gevestigde Galeria Valanti. “Het idee om hier een show te organiseren met werk dat normaal te zien is in Costa Rica, is eind vorig jaar ontstaan. De eigenaren van Galeria Valanti zijn hierheen gevlogen met de schilderijen. Na positieve reacties van kenners en vaste bezoekers, waren we het samen snel eens over de presentatie hier,” verklaart Stanley.

Meer dan palmstrand

Voor veel liefhebbers hier zal het een eerste kennismaking zijn met de kleurrijke kunst uit Costa Rica. Het Midden-Amerikaanse land is hier niet zo bekend, maar velen hebben er een positieve associatie bij. “Voor Nederlanders is het vooral een vakantieparadijs”, lacht Stanley. “Dat is natuurlijk prima, toerisme is een belangrijke sector voor het land. Maar je kunt daar nog veel meer moois ontdekken dan de palmstranden en dat gaan wij je laten zien. Pura vida!”

Meer berichten