Logo gazetroosendaal.nl


Heartstone
Heartstone

Filmtheater Fanfare vertoont Heartstone

  Cultuur

Het zal u wel duidelijk zijn dat we de IJslandse film een warm hart toedragen; zo nu en dan komen daar heel bijzondere films vandaan en Heartstone is er weer zo een.

Heartstone
Donderdag 11 januari om 20.15 uur

Wat we van IJsland weten klopt: het landschap is ruig en uitgestrekt en voor jongeren ligt verveling al snel op de loer. Thor en Kristjan zijn twee dikke pre-puberale vrienden in een afgelegen vissersdorp. Ze hangen meestal maar wat rond op de autosloperij en kijken naar sexy beeldkaartjes zoals pubers dat doen. Aan thuis vinden ze weinig aan: Thor is vaak het mikpunt van zijn zussen en Kristjan heeft het met z’n vader aan de stok.

Thor ziet wel iets in Beta en om mee te doen maakt Kristjan werk van Beta's vriendin Hanna. Maar langzaam maar zeker wordt duidelijk dat Kristjan meer dan vriendschappelijke gevoelens ervaart voor zijn vriend. Een schokkende gebeurtenis zet hun trouwe vriendschap zwaar onder druk.

Het regiedebuut van Guðmundur Arnar Guðmundsson, die vrijwel enkel met amateuracteurs aan de slag ging, is een ode aan de vriendschap en de complexe IJslandse familieverhoudingen waarbij de vrouw een prominente rol inneemt.

IJsland 2016. Regie: Guðmundur Arnar Guðmundsson. Duur: 126’. Met: Katla Njalddottir, Baldur Einarsson, Blær Hinriksson, Nína Dögg Filippusdóttir, Nanna Kristín Magnúsdóttir, Diljá Valsdóttir e.a. De film wordt zonder pauze vertoond.

Verwacht:
Woensdag 17/1: Sweet country (Thornton) om 20.15 uur

Vertoningsadres: Utopiazaal Markland College, Pagnevaartweg 7, 4731 AA Oudenbosch

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox