Pieten tijdens decembereditie Willebrordse Vlooienmarkt

SINT WILLEBRORD – Zondag 1 december wordt Gemeenschapshuis De Lanteern voor de derde keer omgetoverd tot de grootste, gezelligste en leukste vlooienmarkt van Sint Willebrord. In meerdere ruimtes inclusief de grote zaal en de foyer zijn deze keer zo'n dertig kramen te vinden.

Het moet een feest voor jong en oud worden, want er is voor iedereen wel wat te vinden, en over de prijs kan worden onderhandeld. Vrijwel nergens anders wordt zoveel voor zo weinig aangeboden. En zoals iedereen wel weet: Vintage is weer helemaal terug van weggeweest: het is milieubewust en beter voor uw portemonnee. En speciaal voor deze editie zal de Sint een paar Pieten sturen om pepernoten uit te delen aan de kinderen.

De markt wordt dit jaar voor de 3e keer georganiseerd en de organisatie heeft alles tot in de puntjes voorbereid. Omdat we niets aan het lot willen overlaten worden alle kramen al op tijd neergezet. Bezoekers kunnen zondag gratis parkeren rondom het gemeenschapshuis in de Dorpsstraat en omliggende straten.

Wij hopen natuurlijk dat er dit jaar leuke successen worden behaald door kopers en verkopers. Zo hoor je nog wel eens 'dat er een schilderij is verkocht voor vijf euro en het later bij een tv programma vijfduizend euro waard bleek te zijn' of dat er na afdingen, voor weinig geld verkochte spullen achteraf 'een fortuin' te hebben opgeleverd voor kopers. Maar ook over verkopers gaan verhalen zoals een familie die de hele zolder in hun kraam hadden gelegd en na de markt spoorslags naar een ver en zonnig vakantieland is vertrokken. Want daar gaat het natuurlijk om: dat verkopers al hun mooie spulletjes proberen te verkopen die al zo'n tijd op zolder of in de schuur liggen en er  een leuk zakcentje aan over houden en dat de bezoekers  heel blij worden met deze spullen.

De Willebrordse Vlooienmarkt vind plaats op zondag 1 december van 10.00 tot 15.00 uur. Entree bedraagt 2,50 euro incl. koffie of thee in onze foyer. Hebt u op het laatste moment toch nog zin om zelf een kraam te huren? Dat kan want we hebben nog enkele kramen beschikbaar. Neem dan contact op via het formulier op www.skw-willebrord.nl/inschrijfformulier-vlooienmarkt of bel naar 0165-382345. De opbrengst van de Willebrordse Vlooienmarkt komt ten goede van het sociaal cultureel werk in Sint Willebrord.

Meer berichten