Donij.
Donij. (Foto: )

Kerstconcert 2019 van het jubilerende Oudenbosch'Mannenkoor

OUDENBOSCH - Bij de vele concerten die gegeven worden in de fraaie Basiliek van Oudenbosch, sluit ook dit jaar weer het Oudenbosch'Mannenkoor aan met hun jaarlijks, door velen bezochte, Kerstconcert. Het Oudenbosch'Mannenkoor viert dit jaar maar liefst het 110 jarig jubileum.

Al ruim een eeuw is het Mannenkoor een niet weg te denkend onderdeel van het muzikale segment in en om de gemeente Oudenbosch, nu Halderberge geheten. Vele mannen hebben in de afgelopen jaren hun stemmen geleend aan dit mooie koor dat zelfs onderscheiden werd met de Koninklijke Erepenning.

Om aan dit alles een bijzonder accent te geven, hebben bestuur en leden voor dit jubileumjaar gekozen voor een avondconcert. Dit geeft een speciale sfeer aan het gebeuren. Dus niet op de traditionele zondagmiddag, maar gedurende de avonduren staan de koorleden voor u op het podium . Vele uren hebben zij weer gestoken in de voorbereiding van dit concert, vele noten zijn gelezen en gezongen en gevormd tot een aangenaam geheel.

Niet alleen het Mannenkoor is op dit concert te beluisteren. Zij hebben bijzondere solisten voor dit concert uitgenodigd. Een optreden van het bekende ensemble Orpheus uit Lviv in Oekraïne, zal voor menig toehoorder een prettige herkenning geven. Reeds eerder brachten deze zangers met hun krachtige stemmen, alle aanwezigen tijdens het Kerstconcert, in vervoering. Het acht zangers tellend vocal ensemble zingt a capella, zijn allen opgeleid aan het Conservatorium in Lviv en trekken de hele wereld rond.

Hun ambassadeur uit de Oekraïne, Excelency Mr. Sventsov, zal ook nu aanwezig zijn tijdens het concert om zijn landgenoten te ondersteunen en te bewonderen. Een wel bijzonder talent, bekend van vele optredens in binnen-en buitenland bij het meest bekende orkest van de laatste jaren, heeft de uitnodiging aangenomen om op te treden tijdens dit Kerstconcert. Met veel plezier mag het Oudenbosch'Mannenkoor dan ook aankondigen het optreden van de sopraan soliste van het bekende Johann Strauss orkest van Andre Rieu: Donij van Doorn.

Donij is een veelzijdig zangeres, hoog opgeleid, met belangstelling voor vele soorten klassieke muziek. Ze studeerde zes jaar conservatorium in Maastricht, waarbij in haar derde jaar Andre Rieu een sopraan zocht om in te vallen en zij even dacht dat het een grap was. Maar de klik met Andre was er meteen en op zijn vele uitnodigingen is zij met plezier ingegaan. Naast het werk bij het orkest, zingt Donij nog bij vele kleinere artistieke producties en ook opera zang is haar niet vreemd. Bij dit alles kunnen we de inzet niet vergeten tijdens de vele maanden van repeteren en schaven aan het programma, door dirigent Christ Vergouwen.

Al vele concerten lang is hij het middelpunt van aandacht door de koorleden. Hij staat weer garant voor een mooi optreden van 'zijn' koor tijdens dit Kerstconcert. Aan de piano vindt men ook dit jaar weer de allround pianiste Hetty Sponselee. Een muzikaal talent dat het Brabants Conservatorium en het Muziek Conservatorium Antwerpen heeft doorlopen. Vele CD's met evenzovele bekende musici heeft zij op haar naam staan. Zij is 'vaste' pianiste van o.a het Oudenbosch'Mannenkoor. Al vele jaren brengen de leden onder haar begeleiding hun liederen voor het voetlicht.

Al met al een concert dat uitnodigt om te bezoeken. Dat kan. Op 15 december, in de Basiliek van Oudenbosch. Aanvang 20.00 uur. De toegangsprijs is 20 euro per persoon. Kaarten zijn te koop via: www.cultuuroudenbosch.nl ; 't Koepelke Markt 36 Oudenbosch, J.van't Geloof: tel. 0165-312190 en email: info@oudenboschmannnenkoor.nl.

Meer berichten