Sinterklaas zelf zegt nog altijd kippenvel te krijgen van al die blije gezichtjes.
Sinterklaas zelf zegt nog altijd kippenvel te krijgen van al die blije gezichtjes. (Foto: )

Massaal onthaal van Sinterklaas

ROOSENDAAL - Sinterklaas is weer in Roosendaal en dat had, voor de goedheiligman één voet aan wal kon zetten, nog heel wat voeten in aarde. Dit jaar mocht de Gazet Roosendaal op uitnodiging van Sinterklaascomitévoorzitter Arjan den Ouden een grote kijk achter de organisatorische schermen nemen. Pas dan zie je wat er allemaal moet gebeuren om Sint en zijn Pieten eerst uit de boot en later door de straten van Roosendaal te begeleiden.

Door Frank Roks

Na een lange reis vanuit Spanje, mocht onze correspondent het laatste stuk op Sint's stoomboot meevaren, om zelf te zien hoe indrukwekkend het is om een haven bomvol blije kindergezichtjes binnen te varen. Omdat Roosendaal één van Sints favorietensteden is, kwamen er dit jaar 320 Pieten mee en dat waren er 70 meer dan vorig jaar.

En volgens Sint staan er in Spanje nog veel Pieten te trappelen om ook een keer mee te mogen. Wij van de Gazet mochten niet alleen foto's maken, maar spraken ook met Pieten die niet uitverteld raakten over hun ervaringen. Sommigen zijn er hier al meer dan twintig jaar bij.

En ook die waren overdonderd, want dit jaar stonden er meer kinderen en ouders langs de kant dan ooit te voren. Niet alleen uit Roosendaal, want steeds vaker komen er mensen uit omringende steden (zelfs boven de Moerdijk) naar Sint's favorieten intochtstad.

Volgens voorzitter Arjan den Ouden komt dat doordat het hier goed georganiseerd is, dat de traditionele kleuren zoals in de kinderlegende gehandhaafd zijn, de nadruk hier honderd procent op 'feest voor de kinderen' ligt en dat Roosendaal zo'n fraaie zwaaikom in haar haven heeft die vlak aan het centrum ligt. Sinterklaas genoot de eer als eerste officiële gast in de nieuwe zwaaikom voet aan wal te zetten. Een viering die omringd werd door een speedboot, jetski's, Kangoo Jumps en vuurwerk.

Tijdens deze ceremonie trad ook de nieuwe burgemeester Han van Midden naar voren. Hij wachtte de Sint niet, zoals zijn voorgangers, op het plein op, maar ging hem persoonlijk van de boot afhalen, waarmee een nieuwe traditie geboren lijkt. Sinterklaas zelf zegt nog altijd kippenvel te krijgen van al die blije gezichtjes die van de duizenden kilo's snoepgoed, 4000 klaphandjes en 5000 bellenblaasbuisje geen pepernoot over lieten.

Om meer kinderen van de intocht te laten genieten stond er dit jaar op het Kadeplein een gigantisch videoscherm, waarop het binnenvaren van de boot al van de brug te volgen was. Ook de tocht door het centrum met muziek, dans en diverse acts verliep vlekkeloos, waarbij de geweldig ingerichte Tullepetrein een echte eye-catcher was. Voorzitter Arjan den Oude zei na afloop dat hij enorm trots was op zijn mede bestuursleden, het comité en de vele vrijwilligers die er voor hebben gezorgd dat de intocht weer vlekkeloos was verlopen.

Meer berichten