Foto:

Succesvolle Doe-dag werkzoekenden bij buitendienst

HALDERBERGE - Een aantal werkzoekenden van het Werkplein hadden gisteren een Doe-dag op de gemeentewerf bij de buitendienst van de gemeente Halderberge. De kandidaten deden mee aan diverse workshops om zo kennis te maken met de diversiteit aan werkzaamheden bij de buitendienst.

Zij konden zo ervaren of werken in de buitendienst mogelijk bij hun talenten past. Het was geen sollicitatiegesprek, ze hoefden geen cv mee te nemen.

Project Werk aan Werk

De Doe-dag Buitendienst is georganiseerd vanuit het project Werk aan Werk Halderberge. Het Werkplein Hart van West-Brabant zoekt een stevigere verbinding met ondernemers en onderwijs om hen eerder te betrekken bij de begeleiding van werkzoekenden naar de arbeidsmarkt. Zo krijgen werkzoekenden al eerder een goed beeld geven van de verschillende soorten werk bij verschillende bedrijven in diverse branches.

Aan de slag bij de buitendienst

De Doe-dag werd afgetrapt door wethouder Thomas Melisse: "een sollicitatiegesprek laat niet altijd zien wat iemands kwaliteiten zijn. Door mensen een dagje mee te laten lopen, kom je daar beter achter. Daar hebben wij als gemeente wat aan en dat helpt de kandidaten." Na de aftrap werden de kandidaten ingedeeld bij de serviceteams en gingen zij op pad om aan de slag te gaan met de binnengekomen meldingen.

Rond het middaguur waren de serviceteams weer terug op de gemeentewerf. Daar stond een lekkere lunch klaar en werd volop nagepraat over de ochtend. Wethouder Jan Mollen schoof ook aan om de ervaringen van de kandidaten te beluisteren. Wethouder Jan Mollen: "we vinden het als gemeente ook belangrijk om als werkgever mee te doen aan dit project. Je merkt dat de afstand tussen kandidaten en werkgevers kleiner wordt bij persoonlijk contact. Zij maken dan eigenlijk zelf het plaatje bij het praatje. Ik hoop dat het mooie matches oplevert."

Inspirerend en positief

De kandidaten hebben een mooie inkijk in het werk op een gemeentewerf gekregen. Ze zijn een stapje dichter bij werk. De kandidaten hebben de dag als inspirerend en positief ervaren.

Ze hebben veel gezien, geleerd en gedaan, zoals zelf verkeersborden beplakt en de steiger in Stampersgat schoongemaakt ter voorbereiding op de aankomst van Sinterklaas aanstaande zaterdag. Eén van de kandidaten: "ik had niet verwacht dat er zoveel afwisseling in het werk zou zitten. De goede sfeer, de zelfstandigheid en het buiten werken spreken me heel erg aan."

Doe-dagen Werkplein

Het Werkplein organiseert vaker Doe-dagen bij werkgevers. Eerder dit jaar was er al de horeca-inspiratietour waar een aantal werkzoekenden op bezoek ging bij diverse horeca gelegenheden in Halderberge. Deze tour heeft mooie resultaten opgeleverd.

Ondernemers in de gemeente Halderberge die mee willen werken aan de Doe-dagen kunnen contact opnemen met Joyce Janssens via joyce.janssens@werkpleinhartvanwest-brabant.nl.

Meer berichten