Theatergezelschap Stormkamer brengt multidisciplinaire voorstelling 'De Rechtbank' op 26 november in De Kring
Theatergezelschap Stormkamer brengt multidisciplinaire voorstelling 'De Rechtbank' op 26 november in De Kring (Foto: Moon Saris)

Mening en moraal worden gedaagd in De Rechtbank

ROOSENDAAL - Wanneer wordt een mening een oordeel? Mensen doen niets liever dan voor eigen rechter spelen. In de multidisciplinaire theatervoorstelling De Rechtbank van het gezelschap Stormkamer op dinsdag 26 november in De Kring gaat het publiek de confrontatie aan met haar eigen oordeel.

In Nederland ben je onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Toch staan mensen snel klaar met een oordeel op basis van wat ze horen en zien. Bestaat het objectieve 'goed' en 'slecht' nog, of is het eigen oordeel toch emotioneler dan men denkt? Hanna van Mourik Broekman, artistiek leider en regisseur van Stormkamer, nodigt het publiek uit de confrontatie aan te gaan met de eigen mening en moraal in een theatrale zitting, om zo te ontdekken hoe de maatschappij zich gedraagt.

Theatergezelschap Stormkamer houdt multidisciplinaire ontmoetingen, zogenaamde Stormkamers, buiten het rode pluche. Onder leiding van Hanna van Mourik Broekman wordt in een Stormkamer een maatschappelijk thema bekeken, gefileerd en binnenstebuiten gekeerd. Een breed publiek gaat de confrontatie aan met haar eigen en elkaars waarheid. De vorm en inhoud van een Stormkamer is elke keer anders. Naast standplaatsstad Breda, werkt Stormkamer samen met Eindhoven, Helmond, Tilburg en Roosendaal.

In De Kring is De Rechtbank te zien op dinsdag 26 november om 20.15 uur in de kleine zaal. Meer info op dekringroosendaal.nl of stormkamer.nl.

Meer berichten