Foto: Corrie Goossens.
Foto: Corrie Goossens. (Foto: Frank Roks)

Paterkerk blijft toch open

ROOSENDAAL - Eind vorig jaar uitte Mayra Pocornie (vrijwilligster bij de Sint Nobertus parochie in Roosendaal) in deze krant de nieuwjaarswens dat ze hoopte dat het Bisdom Breda de plannen, om de Paterskerk op de Kade te sluiten, zou herzien.

Door Frank Roks

Jarenlang was Mayra als lid van een fundraisinggroep actief voor de restauratie van Paterskerk te bekostigen en daarom kon zij dit besluit, dat vast leek te staan, niet goed plaatsen. Maar Gods wonderen zijn de wereld niet uit en na maanden overleggen, wikken en wegen, heeft het Bisdom afgelopen week besloten dat naast de Sint Josephkerk, óók de Onze Lieve Vrouwekerk in Roosendaal, oftwel de Paterskerk, open zal blijven.

Bekomen van dit mooie kanselbericht zegt Mayra: "Van alle mogelijkheden is dit het allerbeste besluit van het Bisdom." Met een glimlach voegt ze er aan toe: "Dit is een blijde boodschap voor de hele parochiegemeenschap."

Zowel in de Onze Lieve Vrouwekerk als in de Sint Josephkerk blijven de vieringen gehandhaafd. Het besluit geldt in elk geval voor de komende vier jaar. Daarna wordt het kerkelijk leven in en rondom de parochies geëvalueerd en zal er worden bekeken of er opnieuw besluiten genomen moeten worden. Meer info over het Bisdom vind je op www.bisdomvanbreda.nl.

Meer berichten