Don KosakenChor Russland in concert.
Don KosakenChor Russland in concert. (Foto: deze is rechtenvrij)

Kerstconcert Don KosakenChor

OUDENBOSCH - Kiwanisclub Halderberge/Rucphen houdt op 12 december aanvang 20.00 uur in de Basiliek H.H. Agatha en Barbara te Oudenbosch een concert met het Don KosakenChor Russland.

Deze Russische vocalisten behoren tot een van de wereldwijd meest bekende koren en brengen Volksliederen die de harten sneller doen kloppen. Naast het uit twintig mannen bestaande koor zal het zeskoppige Instrumental Soloists Ensemble ‘Philarmonia’ authentieke Russische volksinstrumenten bespelen en het koor begeleiden. ‘The Soul of Russia’ brengt de bezoeker in Russisch romantische sferen. Russisch-orthodoxe gezangen en schitterende Russische ballades worden afgewisseld met bekende en – in het Westen – nog onbekende Russische Volksliederen.

Het is bijzonder dat dit Kozakkenkoor ook composities van Sovjet componisten ten gehore brengt en breekt met de de traditie van de klassieke romantiek met liederen uit de laatste decennia van de vorige eeuw op het programma. Marcel ‘Nicolajevich’ Verhoeff werd in 1993 benoemd tot chef-dirigent van dit gezelschap uit Rusland. Het koor trad op in onder meer Dom Muzika (Moskou), Het Witte Huis (Moskou), het Concertgebouw (Amsterdam), Liederhalle (Stuttgart), Musikhalle (Hamburg) en in Aspendos Arena (Antalya). Kaarten via www.kiwanis.nl/halderberge/bestelformulier-kerstconcert-don-kosakenchor-russland.

Meer berichten