Foto:

Open dag bij BC Hoevekestijn

In de bouwloods aan de Julianaweg in Wouwse Plantage zijn de leden van BC Hoevekestijn druk met de constructie en het plakwerk van hun nieuwste carnavalswagen. Op zaterdag 18 januari 2020 houdt de bouwclub een open dag.

Vanaf 14.00 uur zullen de kinderen van de basisschool een workshop krijgen van onze bouwers. Over hoe we een carnavalswagen bouwen en natuurlijk mogen ze er ook dan aan mee werken.

BC Hoevekestijn gooide afgelopen carnaval hoge ogen met carnavalswagen 'Krab bij kas'. De vereniging moest vorig jaar met weinig geld op zak voor de bouw van een nieuwe wagen noodgedwongen op zoek naar een nieuwe bouwlocatie. Die situatie vormde de inspiratie voor de carnavalswagen die tijdens verschillende optochten prijzen in de wacht sleepte (o.a. 2e plaats in Roosendaal en Heerle en 3e plaats in Wouwse Plantage en het Belgische Essen).

Inmiddels heeft BC Hoevekestijn een nieuw onderkomen gevonden in een loods Tuinderij Hoevekestein aan Julianaweg 9 in de Wouwse Plantage. Hier wordt door de bouwclub al sinds september 2019 gewerkt aan een nieuwe wagen, die voor het eerst te zien zal zijn tijdens de Grote Optocht van Mastepinnelaand.

Tijdens de open dag op zaterdag 18 januari vanaf 14.00 uur geeft de bouwclub nieuwsgierigen een voorproefje in een sfeervolle ambiance. De bouwers geven uiteraard uitleg over het ontwerp, de constructie, de gebruikte materialen en technieken.

Meer berichten