Foto:

Sinterklaas en Pieten bezoeken Wouw met speciale verrassing

Op zondag 17 november zullen Sinterklaas en zijn Pieten Wouw bezoeken. Om 11.45 uur zullen zij op de Wouwse markt aankomen alwaar zij na de ontvangst aan hun rondtoer door Wouw zullen beginnen.

Tijdens deze rondtoer zullen zij begeleidt worden door harmonie en malletkorps Oranje, de koetsen van de Wouwse aanspaningsvereniging en een aantal old-timers. De rondtoer start op de Markt en gaat vervolgens door de Bergsestraat, Pastoor Potterstraat, Schoolstraat, Boomhoefstraat, Kasteelstraat, Lenartstraat, Hofstraat, Roosendaalsestraat, Martel, Graaienhil, Omgang, Strijp en Kloosterstraat. Bij slecht weer vervalt de intocht.

Om 13.30u zal Sinterklaas ontvangen worden door de burgemeester van Roosendaal, dhr van Midden en zal hij de aanwezige kinderen trakteren op een geweldig Pietenspektakel. Ook dit jaar belooft het weer een heel spektakel te worden. De toneelpieten zijn al maanden hiervoor hard aan het oefenen. Na het Pietenspektakel zal Sinterklaas de nog niet schoolgaande kinderen ontvangen. Op Woensdag 4 en donderdag 5 december bezoeken Sinterklaas en zijn Pieten nog de Wouwse basisscholen de Stappen en De baayaert.

Het geheim van Sinterklaas

Als speciale verrassing vind er in het kader van het 100 jarig bestaan van de Sint Nicolaasvereniging een speciale activiteit plaats. Op vrijdagavond 22 november kunnen de kinderen op zoek naar het geheim van Sinterklaas. Dit zal plaats vinden in het Wouwse park alwaar die avond het geheim van Sinterklaas verborgen ligt.

Tussen 18.00 en 20.00 uur gaan de kinderen in groepjes en onder begeleiding van een gids op zoek naar het geheim van Sinterklaas en zullen tijdens de tocht verschillende verassingen tegen komen. Na afloop is er voor iedereen een heerlijke traktatie. De Sint Nicolaasvereniging Wouw wil hierbij iedereen hartelijk danken, voor de giften tijdens de collecte, de sponsors en de Lions Wouw.

Meer berichten