69e Nispen Blues met optreden van What the FRNK

Zaterdag 9 november treedt de Nederlandse Bluesrock formatie What the FRNK op in café de Gouden Leeuw te Nispen. Aanvang 21.30 uur, gratis entree

In februari 2017 besluiten Twan van Hoof en Frank Schurgers om het muzikale roer flink om te gooien. Het spelen in het reguliere covercircuit levert niet meer de voldoening die het jaren bracht; What the FRNK was een feit.

Geïnspireerd door gitaristen als Henrik Freischlader, John Mayer en Stevie Ray Vaughan vinden zij de richting die ze zoeken. Lekkere grooves in combinatie met messcherpe gitaarriffs en funky solo's op Rhodes en Hammond. Sinds een jaar of twee speelt de band frequent, en met succes, op verschillende podia en Blues- en Jazzfestivals.

De band heeft hard gewerkt aan een eigen repertoire. De mix van ervaringen en herkomst van de individuele bandleden maakt uiteindelijk de kracht van de band. Naast eigen werk speelt What the FRNK bewerkingen van o.a. Stevie Ray Vaughan, Gary Clark Jr., Joe Bonamassa, en Eric Clapton.

Het eigen repertoire wordt inmiddels opgenomen en in het najaar volgt het eerste album.

Live staat de band als een huis. De solo's op toetsen en gitaar vormen het signatuur van de band. Van mellow 70's Rhodes-pianosolo's naar spijkerhard, haast emotionele verhalen op gitaar. De meerstemmige vocalen kleuren het plaatje verder in.

What the FRNK is nooit saai, niet voor de oren en niet voor de ogen. De dynamische performance is het visitekaartje van de band. Line up: Guus van Lankveld: hammond en rhodes; Twan van Hoof: basgitaar; Mano van Beuken: drums; Frank Schurgers: gitaar en zang. Meer info op www.whatthefrnk.nl.

Meer berichten