Combiticket stadswandeling en bezoek aan het Tongerlohuys

In het kader van de tentoonstelling ‘Verhalen van oorlog en vrijheid’, die nu te bezichtigen is in het Tongerlohuys, is er op geselecteerde data een historische wandeling onder leiding van Joss Hopstaken en een bezoek aan het Tongerlohuys.

De stadswandeling bestaat uit een rondleiding door het historisch centrum van Roosendaal. Tijdens de wandeling worden de oorlogsjaren in Roosendaal belicht. Hierna is het mogelijk om vrij rond te lopen in het Tongerlohuys om de expositie te bezichtigen. Hier worden de ‘Verhalen van oorlog en vrijheid’ tentoongesteld.

Expositie

De expositie ‘Verhalen van oorlog en vrijheid’ gaat over de oorlog die Roosendaal in zijn greep had. In deze tentoonstelling komen de verhalen van deze periode tot leven. Ooggetuigen en nabestaanden zijn door het Erfgoedcentrum gevraagd om de verhalen te vertellen, zodat deze voorgoed bewaard blijven. Er zijn ruim 50 persoonlijke verhalen die worden tentoongesteld. Na de historische wandeling en bezoek aan de expositie wordt de middag afgesloten met een kopje koffie of thee.

Data

Op de volgende dagen zal de stadswandeling in combinatie met een bezoek aan het Tongerlohuys plaatsvinden. De wandelingen starten vanaf VVV Roosendaal, Markt 71, om 14.00 uur.

- Zaterdag 9 november
- Zaterdag 4 januari

Voorinschrijven

Belangstellenden kunnen zich inschrijven bij de VVV Roosendaal. Een combiticket kost 10 euro en is inclusief een kopje koffie of thee bij het Tongerlohuys. Voor meer info over het combiticket: VVV Roosendaal, Markt 71, Roosendaal, tel. 0165-554400. Meer info: www.vvvroosendaal.nl.

Meer berichten