Foto: Lukas Schramm

Jong zang- en danstalent in de ban van Weense muziek

De Stichting Weense tunes heeft als een van de doelstellingen om jong talent een podium te bieden tijdens haar uitvoeringen. Deze kans wordt met beide handen enthousiast aangegrepen, zo heeft de ervaring geleerd.

Dit jaar tijdens de uitvoeringen in de zaal van Rottier Dance Studio aan de Vijfhuizenberg werken opnieuw gevorderde studenten van de klassieke muziekopleiding aan de Fontys Hogeschool in Tilburg mee . De mezzo sopraan Anna Sophie Langemeyer en de tenor Koen Masteling zijn zowel solistisch, in duetten en in samenwerking met het koor van de Weense tunes te beluisteren in een muzikaal pallet aan liederen uit bekende operettes.

Anna Sophie is afkomstig uit Duitsland (Hamburg). Zoals bekend wordt de zang in onze oostelijke buurlanden, met de paplepel ingegeven. Voor Anna betekent dat ze met haar zangervaring van jongs af aan gereisd heeft vanuit Duitsland naar Rusland tot de Verenigde Staten, Costa Rica enz. Sinds 2016 studeert ze in Tilburg.

De medestudent aan de Fontys Hogeschool is Koen Masteling. Hij maakt ondermeer als tenor deel uit van het kwartet 'Quis novit ' . In het koor van de Nationale opera, heeft hij ondanks zijn jeugdige leeftijd, al de nodige bühne ervaring opgedaan.

Samenwerking met Dansatelier Roosendaal

Naast al dit zangtalent is ook de aandacht voor het oog niet vergeten. Daarom is er samenwerking gezocht met leden van het Dansatelier Roosendaal. De balletdames, zullen op de klanken van het orkest diverse fraaie dansen tonen. Dit alles maakt het totaal paaltje van de twee uitvoeringen op zaterdagavond 16 november om 20.00 uur en zondagmiddag 17 november om 14.00 uur, zo mogelijk nog completer.

De bezoekers in de zaal genietend van hun drankje, krijgen een twee uur durend programma van koor, solisten, dans en orkest aangeboden. Naast de twee jonge talenten van de Fontys Hogeschool mogen in dit totaalprogramma zeker ook de solisten Angelique Wardenier (sopraan), Koen Vereertbrugghen (tenor) en Berry Reijnen (bariton) niet vergeten worden.

Entreebewijzen voor dit totaal muziekprogramma

Entreebewijzen zijn op dit moment nog voorradig en kunnen gekocht worden bij Sep Feestartikelen, Molenstraat 38, HiFi-Studio Iman Dane, Dr. Braberstraat 17, Rottier Dance Studio, Vijfhuizenberg 52 of telefonisch 0165-551073. Prijs: 1,50 euro inclusief consumptie en programma.

Meer berichten