Nispense lopers met groot applaus onthaald tijdens viering 75 jaar bevrijding

De viering van 75 jaar bevrijding werd dit weekend om 13.30 uur gestart bij de Vredeskapel aan de Heijbeeksestraat in Nispen. Onder grote belangstelling heette Gerwin de Regt iedereen van harte welkom. Na het voorlezen van de namen van de Nispense gevallenen werd de Last Post gespeeld door Toon v.d. Sanden. Na twee minuten stilte en het Wilhelmus legde burgemeester Han van Midden en Joep van Rijswijk een krans bij het monument.

Door Corrie Verbraak

Om 14.30 uur werden de hardlopers met de fakkel, die de route van onze bevrijders hadden gelopen vanuit Arromanches-les-Bains , ingehaald door de harmonie Sint Caecilia. Zij werden in de bomvolle kerk begroet met een groot applaus. Na de opening door de voorzitter Joep van Rijswijk van de Oranjestichting gaf hij het woord aan de burgemeester. Hij sprak zijn bewondering uit voor de grote prestatie van de lopers en de begeleiding.

In de viering werden gedichten voorgelezen door de winnaars Ferry van de Ven en Mats Belleter van de gedichtenwedstrijd en Mariëlle van Gastel, één van de lopers. Hierna gaf Frank Mathijssen, initiatiefnemer van de loop, de fakkel door aan leden van de Oranjestichting uit de omliggende kerkdorpen van Nispen. De muzikale omlijsting werd verzorgd door harmonie Sint Cecilia en het koor Nispen Vocaal. Na afloop was er nog een gezellig samenzijn in Zaal Verhoeven.

Meer berichten