Coördinator Sandra Kok (links) op een eerdere informatiemarkt van het Autisme Netwerk. Foto: Autisme Netwerk.
Coördinator Sandra Kok (links) op een eerdere informatiemarkt van het Autisme Netwerk. Foto: Autisme Netwerk. (Foto: )

Autisme informatiemarkt in De Bergspil

ROOSENDAAL – "In West-Brabant ken ik tig activiteiten en initiatieven rondom autisme. En telkens verbaast het mij hoe weinig bekend ze zijn bij het 'grote publiek'." Aan het woord is Sandra Kok, coördinator van het Autisme Netwerk.

"Ik ken trainingen, thema-avonden, ontmoetingsdagen, workshops, prikkelarme activiteiten, kookclubs, inloopmomenten. Ga zo maar door; de lijst is enorm." Zondag 3 november is er een groot aantal te vinden op de 'Autisme informatiemarkt' in Wijkcentrum de Bergspil in Roosendaal.

Volop initiatieven

Coördinator Kok legt uit: "Onze markt is niet alleen voor mensen met autisme. Ook voor hun partner, kinderen, familieleden, vrienden en collega's zijn er volop initiatieven in de regio."
Ze geeft enkele voorbeelden: "Magazijn076 uit Breda geeft een korte workshop waarin mensen ervaren hoe het dagelijks leven met autisme kan zijn. Kinderen met autisme kunnen een workshop met honden van 'Kwispelkrachtig' volgen. En er is een rijschool uit Wouwse Plantage die gespecialiseerd is in faal- en rijangst."

Ook een schrijver

Volgens Kok is het maar een kleine greep. Zo is er ook workshop over autisme en werk, een prikkelarme route voor kinderen en stands van onder meer 'Brain on Wheels' uit Dordrecht, sportverenigingen en schrijver Pascal van IJzendoorn. Hij signeert zijn laatste boek 'Help! Ik ben een autist! Ik was het al voordat ik het wist'.

"Voor bezoekers is er op onze markt dus volop informatie te vinden over wonen, werken, sport, en vrije tijd." Volgens Kok sluit dat naadloos aan bij één van de doelstellingen van het Autisme Netwerk. "Met ons netwerk geven we West-Brabantse activiteiten en organisaties rond autisme meer bekendheid. Normaal gebeurt dit via onze eigen website en social media. Maar helaas deel je op die manier maar een klein stukje informatie. Met de informatiemarkt laten we zien dat het ook anders kan. Je leert de mensen achter de schermen kennen, kunt hen vragen stellen en ziet hun inzet en enthousiasme."

Beroepsmatig

Kok raadt ook mensen die beroepsmatig met autisme te maken hebben naar de informatiemarkt te komen. "Het is altijd goed collega's te ontmoeten en zo te ontdekken wat de regio Roosendaal te bieden heeft voor jeugd en volwassenen."

De 'Autisme Informatiemarkt' is op zondag 3 november van 11.00 tot 15.00 uur in wijkcentrum De Bergspil aan het Tolbergcentrum in Roosendaal. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Informatie

Kijk voor meer informatie over autisme ook op: www.autismenetwerk.nl of op facebook.com/autismenetwerk.

Meer berichten