Foto:

BSC Roosendaal en R.M.H.C. de Pelikaan ontvangen als eerste certificaat Gezondere Sportkantine

ROOSENDAAL - Zaterdag 26 oktober was een feestelijke dag voor hockeyvereniging de Pelikaan en voetbalvereniging BSC Roosendaal. Zij kregen namelijk als eerste Roosendaalse sportverenigingen het dik verdiende certificaat Gezondere Sportkantine uitgereikt door wethouder Klaar Koenraad.

Werken aan een gezondere sportkantine is een initiatief van Team:Fit en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Zij zijn van mening dat jongeren veel tijd doorbrengen op een sportclub en dat bij sportieve inspanning ook een gezondere leefomgeving hoort. Met deze aanpak helpen zij sportclubs met een gezonder aanbod en frissere uitstraling . "Verenigingen hoeven niet bang te zijn dat er geen frietje meer gegeten mag worden of de chips uit de schappen wordt gehaald. We vinden het belangrijk dat er een gezonder alternatief beschikbaar is, zodat leden een keuze hebben". Aldus Meike van Wezel van JOGG Roosendaal.

Zowel BSC als de Pelikaan hebben met het bestuur en de barmedewerkers de knoop doorgehakt. Zij gaan voor een gezondere omgeving voor hun (jeugd)leden. Met een paar aanpassingen in het assortiment was het binnen een paar weken voor elkaar. BSC ging voor GOUD en de Pelikaan heeft ZILVER binnen gesleept. "Het is echt niet moeilijk" geeft Helma Goossens aan. "een kwestie van andere keuzes maken en het geeft zoveel meer voldoening".

Momenteel zijn er landelijk al meer dan 100 certificaten uitgereikt. Ben je geïnteresseerd en wil je horen hoe je jouw sportkantine gezonder kunt maken, neem dan contact op met JOGG-regisseur Meike van Wezel via M.vanwezel@ssnb.nl of 06-14630583.

Meer berichten