Cliënt Helma met de toolkit.
Cliënt Helma met de toolkit.

SDW’s toolkit ‘Op zoek naar de ideale begeleider’ genomineerd voor CZ Zorgprijs

ROOSENDAAL - De door SDW ontwikkelde toolkit 'Op zoek naar de ideale begeleider' is genomineerd voor de CZ Zorgprijs 2019. Met de toolkit krijgen teams handvatten om cliënten te betrekken bij het wervingsproces van medewerkers.

Voor de CZ Zorgprijs 2019 waren 45 projecten ingediend. De toolkit van SDW is nu samen met negen andere projecten genomineerd voor de Zorgprijs. Op donderdag 28 november maakt de jury de drie winnaars bekend tijdens een feestelijke prijsuitreiking in kasteel Maurick in Vught.

"Het was een mooi project om uit te mogen voeren", aldus Ramon van Amerongen en Zeynep Gündüz, medewerkers cliëntparticipatie. "We zien dat teams de toolkit ook echt inzetten en cliënten bij het sollicitatieproces betrekken op een manier die bij hen past. De nominatie is dan ook de kers op de taart. Natuurlijk hopen we 28 november als een van de winnaars naar huis te gaan. Samen met enkele cliënten zijn we bij de prijsuitreiking aanwezig. Als we de prijs winnen, gaan we de toolkit verder uitbreiden. Bijvoorbeeld met hoe je cliënten kunt betrekken bij het behouden van medewerkers."

Externe partijen kunnen de toolkit bestellen bij SDW Copy Copy.

Over SDW

SDW ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Zij willen hun zelfstandigheid en talenten ontwikkelen en de vrijwilligers en professionals van SDW ondersteunen daarbij. Zodat deze kwetsbare burgers kunnen leven zoals zij willen en mee kunnen doen. Heeft u vragen over de ondersteuning van SDW, kijk dan eens op www.sdw.nl of neem contact op met SDW Startpunt: startpunt@sdwzorg.nl of telefoon 088-259 3010.

Meer berichten