Groepsfoto La Lisière december 2018
Groepsfoto La Lisière december 2018 (Foto: La Lisière)

La Lisière viert en herdenkt 75 jaar bevrijding in de Wouwse Plantage

Op vrijdag 25 oktober worden er door het Oranje Comité van Wouwse Plantage de gehele dag activiteiten verzorgd om te vieren en te herdenken dat 75 jaar geleden de bevrijding van Wouwse Plantage een feit werd.

Overdag worden hier de kinderen van Wouwse Plantage bij betrokken en in de avond is iedereen welkom voor een bijzonder programma. Om 19.00 uur zal er een monument worden onthuld door de burgemeester van de gemeente Roosendaal, dit vindt plaats bij het pad tussen Bistro Douwe Schuur en de Natuurpoort. Hierna kan het publiek vanaf 19.30 uur een plekje in de kerk bemachtigen waar vanaf 20.00 uur een bijzondere avond van start zal gaan.

Historicus Johan van Doorn neemt ons mee naar 1944 en vertelt op zeer boeiende wijze over de periode rondom de bevrijding van Wouwse Plantage. Zijn verhaal zal afgewisseld worden met de zang van damesensemble La Lisière uit Wouwse Plantage. Onder leiding van muzikaal leider Jack Buijs zal het koor toepasselijke nummers zoals bijvoorbeeld Zing, Vecht, Huil, Bid en A whole new World ten gehore brengen. Zie ook www.la-lisiere.nl.

Meer berichten