Foto:

Trick or Treat in Sint Willebrord staat weer voor de deur

SINT WILLEBRORD - Eind deze maand is het weer zover: Halloween! En dat betekent dat er in Sint Willebrord weer langs de deuren wordt gegaan voor Trick or Treat. Wat een paar jaar geleden is begonnen als experiment is inmiddels uitgegroeid tot een waar fenomeen in Sint Willebrord. Op diverse plekken worden al maanden geheime vergaderingen gehouden met het doel een nog veel mooier feest maken dan vorig jaar.

Dit jaar is ervoor gekozen om de basis het zelfde te houden met een paar kleine aanpassingen. Eén ding is zeker, zaterdag 26 oktober staat in het teken van het engste feest op aarde: Halloween!

Trick or Treat Route 2019

Halloween mag dan wel het leukste feest op aarde zijn, veiligheid staat voorop! Daarom is er besloten om dit jaar de route aan te passen. De route loopt in de Dorpsstraat ter hoogte van Albert Heijn tot de Pastoor Bastiaanse singel naast de Heidestede plus de Essenrijs, Lugtenburg, Wilgenrijs, en Wilgenburg. Daarnaast is in het Processiepark de weg langs de oude huisartsenpost en de apotheek toegevoegd aan de route plus het stukje Pastoor Bastiaansesingel terug richting de Dorpsstraat.

Stempelkaart met een mooie prijs

Om het dit jaar nog leuker te maken is er weer een stempelkaart. Deze wordt uitgedeeld op BS De Heilinde, maar kun je ook op de route ophalen bij het begin en einde (Shoetiek Roks en de Heidestede), bij het fotopunt (Gemeenschapshuis De Lanteern) en bij de stempelposten (in het Processiepark en in de Lugtenburg). De volle stempelkaart (vier stempels) kun je vervolgens inleveren bij De Lanteern in het midden van de route. Vergeet niet je gegevens in te vullen want je maakt kans op je eigen Halloween foto op canvas!

Veiligheid

Al vanaf het eerste jaar krijgt de organisatie de vraag of het niet mogelijk is om vooral de Dorpsstraat af te sluiten voor het verkeer tijdens Trick or Treat. Hier wordt elk jaar goed naar gekeken, maar het is voor de organisatie onmogelijk om alle zijstraten af te sluiten en te voorzien van een verkeersregelaar. Zij wil daarom alle automobilisten verzoeken zich aan de 30 km zone te houden. Aan de andere kant wil men alle ouders en/of begeleiders vragen het verkeer goed in de gaten te houden. Bij de oversteek vanuit het processiepark in de Pastoor Bastiaansesingel zullen wel verkeersregelaars aanwezig zijn.

Be There…

Dit jaar heeft de organisatie er alles aan gedaan om er een nog groter feest van te maken. Maar voor deze activiteit doet men ook al jaren een beroep op de bewoners van de Dorpsstraat, Essenrijs, Lugtenburg, Wilgenrijs en Wilgenburg in Sint Willebrord die uit eigen beweging en met eigen middelen zich inzetten als adres. Langs deze weg worden zij dan ook vooraf bedankt. Trick or Treat vind plaats op zaterdag 26 oktober van 18.00 tot 21.00 uur.

Meer berichten