Slotconcert Jazz750 wordt een 'prachtige happening'

Na de zes zeer succesvolle jazzsessies van dit jaar maakt de stichting Jazz750 zich klaar voor het slotconcert. Zondag 20 oktober, vanaf 15.00 uur, kunnen bezoekers in de grote zaal van De Kring genieten van een veertiental jeugdigen en volwassenen solisten die, samen met de Frits Bayens Big Band en het vaste begeleidingstrio van Jazz750, een prachtig concert zullen geven.

Het concept van de jazzsessies blijkt een succes. Een professioneel begeleidingstrio begeleidt de deelnemers van elk niveau en elke leeftijd die podiumervaring willen opdoen in het spelen van jazzmuziek. De aanwezigheid van de professionals zorgt ervoor dat het niveau aantrekkelijk blijft. Dat blijkt ook uit het groot aantal bezoekers die zich iedere sessie weer laten verrassen door de diverse deelnemers, in de sfeervolle en informele setting van het theatercafé van De Kring.

Tijdens het een slotconcert krijgt een aantal sessiespelers de gelegenheid het podium te delen met de Frits Bayens Big Band. De deelnemers zullen als een volwaardig solist een stuk naar keuze met deze geweldige band spelen. Daarnaast zullen de deelnemers in diverse samenstellingen ook optredens verzorgen met ons eigen begeleidingstrio, bestaande uit Gé Bijvoet (piano), Eric Heijnsdijk (contrabas) en Pieter Bast (slagwerk). Tevens worden er optredens verzorgd door een aantal jeugdigen spelers in de leeftijd van 11 tot 14 jaar.

Kaarten voor het concert kunt u reserveren via www.dekringroosendaal.nl.

Meer berichten