Leon Videler en zijn vrouw Miranda van Alpen zijn enorm trots op hun verbouwde Sandwich-zaak in Designer Outlet Roosendaal.
Leon Videler en zijn vrouw Miranda van Alpen zijn enorm trots op hun verbouwde Sandwich-zaak in Designer Outlet Roosendaal. (Foto: )

Vernieuwde Sandwich-winkel open

Eind augustus opende de vernieuwde Sandwich-winkel zijn deuren in het Designer Outlet Roosendaal. Eigenaar Leon Videler en zijn vrouw Miranda van Alpen zitten al drieënhalf jaar in het winkelgebied en zijn in hun nopjes met de verbouwde damesmodezaak. "De zaak is nu veel warmer en sfeervoller."

Door Michel Musters

Aan Leon hoef je het ondernemen niet meer uit te leggen. Al jaren runt hij kledingwinkels – voorheen onder andere Floor Fashion in de Raadhuisstraat en Bergen op Zoom. Ruim drie jaar geleden nam hij de Sandwich-winkel over, en gaf hij uiteindelijk ook zijn andere winkels op om zich volledig hier op de richten. En met succes, zo vertelt hij terwijl hij ons trots in de pas verbouwde winkel rondleidt, want hij was vorig jaar de snelst groeiende winkel binnen het Designer Outlet.

Perfecte plek

Het winkelgebied bij De Stok is wat hem betreft de perfecte plek om een winkel te runnen. "Er komt zelfs een hotel te staan. Dat vind ik zo mooi: als mensen straks vanuit Amsterdam hier naartoe komen, hebben ze de keuze uit een prachtig wellnesscentrum, een golfbaan, één van de beste restaurants in de omgeving in de vorm van het Hooihuis, skydiven, karten, en natuurlijk het Designer Outlet zelf. Alles wordt hier ook perfect geregeld. De straten en toiletten zijn brandschoon, bij regenachtig weer krijgen alle bezoekers een paraplu mee en tegenwoordig is elke winkel volledig toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen in een rolstoel."

Licht en open

Dat was één van de voorwaarden voor de verbouwing van de winkel, dat op aanraden van eigenaar McArthurGlen in gang werd gezet: zelfs de kleedkamers zijn geschikt voor invaliden. Volgens het nieuwe concept van Sandwich heeft de winkel nu een laag plafond met mooie verlichting. De schappen zijn overzichtelijk en de voorraad ligt netjes uitgestald in lades in de winkel zelf, er hangen grote flatscreens in de winkel en heel de zaak heeft een erg welkome uitstraling. "Dat koele outlet-uiterlijk is niet meer van deze tijd: het zijn nu echte winkels. Klanten komen binnen en zeggen 'wow'. Het is licht, het is open."

Eigentijds

De Sandwich-kleding is volgens Leon bedoeld voor "elke eigentijdse vrouw van nu. Ik begrijp ook wel dat ik niet kan concurreren met mode voor de jeugd, maar voor iedere vrouw die er modieus wil uitzien, is Sandwich perfect." Comfort is een belangrijk speerpunt, zonder dat stijl en kwaliteit verloren gaan. Daarbij is de kleding tijdloos en altijd draagbaar en staat de prijs-kwaliteitsverhouding in een hoog vaandel. "We starten altijd met 30 procent korting en lopen verder in het seizoen op tot wel 70 procent korting. Tussendoor zijn ook diverse speciale aanbiedingen." Wat Leon betreft runt hij de Sandwich-winkel nog jaren. "Ik ben trots op wat mijn vrouw en ik hier hebben weggezet."

Meer berichten