Euregio Kamerorkest brengt 'In de schaduw van de oorlog''
Euregio Kamerorkest brengt 'In de schaduw van de oorlog'' (Foto: n.v.t.)

Euregio Kamerorkest verklankt de oorlog in De Kring

Dit najaar is het 75 jaar geleden dat Noord-Brabant werd bevrijd van de nazi-overheersing. De 20e eeuw kende twee wereldoorlogen waarvan de eerste grotendeels aan ons land is voorbijgegaan, maar die des te meer indruk maakte in ons buurland België en voor enorme aantallen Vlaamse vluchtelingen in Noord-Brabant zorgde.

Ook nu leven we in een ‘schaduw’ van reeks oorlogen. En ook nu komen vluchtelingen naar ons land om zich gevrijwaard te voelen van de ellende van oorlog. Vluchtelingen die hopen dat ons land en onze provincie hen de vrijheid en veiligheid biedt die wij al 75 jaar mogen ervaren.

Adagio for Strings, het droevige stuk van de Amerikaanse componist Samuel Barber, maakt deel uit van het muzikale programma waarin oorlog de rode draad vormt. Met dat programma laat het Euregio Kamerorkest voor het eerst van zich horen. Ook de andere stukken - van Benjamin Britten, Maurice Ravel en Gustav Mahler - hebben de oorlog als thema. Brieven en anekdotes van Brabantse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog ondersteunen het programma.

Het gezelschap van jonge, getalenteerde muzikanten, bijgestaan door tenor Peter Gijsbertsen, brengt In de schaduw van de oorlog op zondag 27 oktober om 15.00 uur in de grote zaal van De Kring. Meer informatie is te vinden op www.dekringroosendaal.nl.

Meer berichten