Een blik in Café De Drie Weesgegroetjes waar de bardames zich ludiek aan het thema aangepast hadden.
Een blik in Café De Drie Weesgegroetjes waar de bardames zich ludiek aan het thema aangepast hadden. (Foto: Frank Roks)

Smaakvolle 15e editie van het Bockbierfestival

Waarom en hoe Bockbier zo anders smaakt dan alle andere bieren konden belangstellende afgelopen zaterdag proeven in de binnenstad van Roosendaal tijdens de 15e editie van het plaatselijke Bockbierfestival, welke georganiseerd was samen met het Roosendaals biergilde.

Door Frank Roks

De liefhebbers konden in de zes deelnemende cafés, te weten De Sjoes, Ergens Anders, Het Wapen van Roosendaal, Chagall, Jaxx en De Drie Weesgegroetjes, genieten van ruim 40 verschillende bockbieren.

Bockbier, een groeiend marktaandeel, was oorspronkelijk een robijnrood bier van lage gisting met een alcoholpercentage van rond de 6,5 %. Omdat de regels voor het brouwen ervan in Nederland erg soepel zijn, heeft deze markt zich creatief uitgebreid met veel nieuwe smaakvarianten. Er werd door het publiek, dat duidelijk de bokkenpruik thuisgelaten had, dan ook ruim geschonken en geklonken.

Ook aan spijzen ontbrak het niet, want naast het grote arsenaal Bockbieren serveerde de kasteleins dit jaar ook voor een speciale Bockenhap.

Meer berichten