De Angorahoeve. Luister hier zondag naar muziek van zangeres Anneke de Bruijn en toetsenist Pieter van Boogaert. Foto: Sandragrafie.
De Angorahoeve. Luister hier zondag naar muziek van zangeres Anneke de Bruijn en toetsenist Pieter van Boogaert. Foto: Sandragrafie. (Foto: )

Beleef de sfeer van weleer op de Oude Buisse Heide

ROOSENDAAL - Op zondagmiddag 13 oktober zijn de Angorahoeve, het Atelier en de Herenkamer op landgoed de Oude Buisse Heide ten zuiden van Roosendaal het decor voor foto exposities, live muziek, gedichten en kunst. Ook kun je genieten van een lekker bakje thee uit de streek.

Stichting Cultuur Landgoederen Zundert houdt deze middag met medewerking van Natuurmonumenten in het kader van het 150ste geboortejaar van de bekende dichteres Henriette Roland Holst. De toegang is gratis en het duurt van 13.30 tot 17.30 uur.

Live muziek en gedichten

Buiten is de tuin van de Agorahoeve sfeervol overdekt. Luister hier naar muziek van zangeres Anneke de Bruijn en toetsenist Pieter van Boogaert. Zij hebben gedichten van Henriette Roland Holst op muziek gezet. Laat je verrassen door hun creativiteit. Van een heel ander kaliber is de muziek van Fanfare St. Martinus uit Achtmaal. De fanfare trad op toen Henriette tachtig werd; zeventig jaar later is de fanfare weer van de partij op de Buisse Heide. Speciaal voor deze gelegenheid brengt zij 'De Internationale'. Ook kun je luisteren naar bekende dichters uit de streek waaronder Kees van Meel en Pien Storm van Leeuwen. En Dean Bowen, de nieuwe stadsdichter van Rotterdam geeft ook acte de présence.

Foto's zeggen meer

Een zoektocht naar oude foto's van het dagelijkse leven op de Buisse Heide leverde verrassende beelden op. Je vraagt je af wie er op de foto's staan. Herken jij de plek waar de foto is genomen? Is er veel veranderd? De foto's roepen herinneringen en gespreksstof op. Je kunt alle oude beelden bekijken in de Angorahoeve. In het Atelier wordt een expositie getoond foto's die een relatie hebben met gedichten van Henriette Roland Holst.

Parkeren

Je kunt parkeren op de parkeerplaats nabij de Herenkamer, Roosendaalsebaan 19 Achtmaal. Of bij 't Pannehûske, Roosendaalsebaan 4 te Achtmaal (1,5 km naar Herenkamer). Meer informatie vind je op www.cultuurlandgoederen.nl.

Meer berichten