Foto:

Persbericht excursie Slag om de Schelde

Als onderdeel van de expositie Verhalen van oorlog en vrijheid brengen we op zaterdag 19 oktober een bezoek aan de (Canadese) oorlogsbegraafplaats.

Robert W. Catsburg neemt je graag mee terug in de tijd. Tijdens deze middagvullende excursie breng je onder andere een bezoek aan de (Canadese) oorlogsbegraafplaats en ontdek je welke sporen de oorlog heeft achtergelaten in onze Brabantse natuur.

Robert W. Catsburg is auteur en expert op het gebied van de bevrijding van de Brabantse Wal. Zijn historische werken gaan dan ook grotendeels over de bevrijding van Woensdrecht, Bergen op Zoom en Steenbergen door de Canadezen in 1944.

Praktische info

De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 19 oktober. Je wordt om 13.00 uur verwacht op de Canadese Begraafplaats in Bergen op Zoom. Het middagvullende programma duurt tot ongeveer 17.00 uur. De kosten bedragen 10 euro, te betalen aan de gids aan het begin van de tour.

Het evenement gaat door bij minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers. Aanmelden kan tot 12 oktober bij het Tongerlohuys door te mailen naar info@tongerlohuys.nl. Na 12 oktober krijg je een definitieve bevestiging van deelname.

Meer berichten