200 jaar Protestants Kerkgebouw in Oudenbosch

Waar 5 oktober in Fideï & Arti de afsluitingsavond van de Halderbergse Cultuurmaand plaatsvindt, krijgt deze, in het kader van haar 200-jarig jubileum, in de Protestantse Kerk en De Pastorije nog een vervolg met andere, historische cultuurvormen.

Laat 17e eeuw werd door grote componisten als Vivaldi, Beethoven, Mozart en Paganini de mandoline veelvuldig in hun werken ingezet. Wilt u horen hoe dat klinkt? Dan bent u die avond van 20.45 tot ca. 22.00 uur van harte welkom aan de Fenkelstraat 24. De leden van mandolineorkest “Melodia”uit het (Halderbergse) Stampersgat o.l.v. Marco Ludemann en m.m.v. de Spaanse gitarist Alberto Rodriguez Valcárcel, schotelen u een gevarieerd programma voor. Na het concert een nazit in De Pastorije.

Voorafgaand aan het concert zal onderzoeksjournalist en schrijver dhr. Hans van den Eeden u in De Pastorije meenemen naar het begin van de 19e eeuw en boeiende uitleg geven over koning Lodewijk Napoleon en zijn rol bij het ontstaan van zgn. Lodewijkskerkjes, waaronder het onze, die destijds in een overwegend Rooms-Katholieke omgeving zijn gebouwd. Aanvang van deze voordracht is 19.30u en zal 45 min. duren, waarna een koffie/theepauze. Toegang voor beide activiteiten, die van harte aanbevolen worden, is gratis, consumpties tijdens de pauze en na het concert tegen betaling.

Meer berichten