Foto: Jos van Hooijdonck

Buurt vindt elkaar terug in de Baon

ROOSENDAAL - Er werd vroeger weleens minderwaardig gedaan over 'de Baon', het oostelijk deel van de Bredaseweg in Roosendaal, maar wie afgelopen zondag tijdens de grote buurtreünie zag wat bewoners en bewoners na al die jaren nog steeds met elkaar verbindt, zal die gedachten snel nuanceren.

Door Frank Roks

Maar liefst 125 oude en huidige bewoners waren op dit feest van herkenning van vroeger afgekomen, waarvan sommigen elkaar decennia lang niet hadden gezien. Op een grote wand met allemaal oude foto's, stond te lezen: 'Wij zijn de Baon, wij zijn familie' en die wortels bleken nog altijd heel diep verweven. Ook was er deze middag aandacht voor het foto- en verhalenboek van de straat: 'De Baon, mensen, momenten en monumenten'.

Dat komt in december uit en bezoekers konden nog volop teksten toevoegen en oude feiten turven. Verhalen ten over. Zo hadden veel bezoekers bij de 79-jarige oud-kapper en straaticoon Ad van Beek (rechtsonder op de foto) ooit in zijn knipstoel gezeten. Hij bezit een schat aan informatie, want veel klanten konden bij hem hun verhaal kwijt. "Daarom werd mijn kappersstoel wel gekscherend de biechtstoel genoemd", aldus een glunderende Ad van Beek.

Meer berichten