De tv-toren in Roosendaal Als Van Gogh
De tv-toren in Roosendaal Als Van Gogh (Foto: Erika Stanley)

TV-toren Roosendaal geschilderd in stijl Van Gogh

Al bijna 60 jaar siert de tv-toren in Roosendaal de Skyline van de stad. Voor velen is de toren hét icoon van Roosendaal. Kunstenaar Erika Stanley heeft daarom een schilderij van de tv-toren gemaakt voor haar serie Roosendaal Als Van Gogh.

De afgelopen jaren is De Roosendaalse Erika Stanley vaak gevraagd of ze een schilderij van de tv-toren kon maken. “Dat komt omdat ik voor de schildeijenserie Roosendaal Als Van Gogh wel al andere stadsiconen heb geschilderd. Het Oude Raadhuis, De Tullepetaon op de Markt, de Watertoren en het station bestaan al enkele jaren. Door andere projecten kwam het er lang niet van om ook de tv-toren te schilderen. Uiteindelijk is het toch gelukt, ik hoop er veel Roosendalers blij mee te maken.”

Verschillende series

Erika Stanley is een internationaal erkend specialist is de stijl van Van Gogh. Onder de vlag van Als Van Gogh schildert ze verschillende series, per stad of per thema. Zo heeft ze bijvoorbeeld de series Rotterdam Als Van Gogh en Voetbalstadions Als Van Gogh gemaakt. In samenwerking met de Keukenhof maakte ze een serie waarin tulpen centraal staan.

Collectieve wens

De schilderijenseries van Erika Stanley kunnen uitbreiden als daarvoor goede ideeën bestaan bij haarzelf of anderen. “De tv-toren voor Roosendaal Als Van Gogh was een collectieve wens,” zegt Stanley. “Wellicht komt er nog wel iets moois bij. Roosendaal heeft veel bijzondere locaties die door (oud-)inwoners en bezoekers van de stad worden gekoesterd. Dat laatste is altijd de reden voor mij om een nieuwe Als Van Gogh te maken.”

Meer berichten