Angelique Wardenier: "Als het maar enigszins kan, maak ik graag tijd en ruimte vrij om mee te werken in Roosendaal."
Angelique Wardenier: "Als het maar enigszins kan, maak ik graag tijd en ruimte vrij om mee te werken in Roosendaal." (Foto: John Phielix)

Wardenier: 'Ontmoeten met bekenden Roosendaal is als thuiskomen'

ROOSENDAAL - Opnieuw mag de Stichting Weense tunes zich verheugen op de komst van de sopraan Angelique Wardenier. Op zaterdag 16 november om 20.00 uur en op zondag 17 november om 14.00 uur zijn er optredens in de sfeervolle zaal van Dance Studio Rottier.

Al jong ontdekte ze haar talent als klassiek zangeres door het spelen van haar eerste rol bij de Operette. Haar talent werd direct gesteund met een beurs door het Prins Bernhardfonds. Tien jaar werkte ze bij de Hoofdstad Operette.

In die periode richtte zij ook het Weense ensemble 'Wiener Tradition' op, dat nog steeds veel optredens verzorgt. Wardenier heeft meer dan veertig opera-, operette- en musicalrollen gespeeld bij diverse gezelschappen, zoals de Nationale Reisopera.

Naast deze rollen verliep haar solocarrière eveneens succesvol. Wardenier was de allereerste winnares van het TV programma 'Una Voce Particolare'. Ze geeft soloconcerten in binnen- en buitenland met orkest en koren en verzorgt optredens voor de Zonnebloem en Stichting4hetleven en ze heeft haar programma Muziek van Hart tot Hart. Naast haar bijzondere stem is het de feeling die Wardenier heeft om bezoekers aan zich te binden. Voorts regisseert ze en maakt ze choreografieën bij de diverse Operette verenigingen.

Naast dit alles maakt Wardenier ook nog deel uit van het Ensemble 'Opera della Casa' dat opera en operette combineert met cabaret en een flinke dosis humor. Ook heeft ze het Ensemble Muziek Palet met pianist en violist. Wanneer men dit allemaal beluistert kan natuurlijk de vraag niet uitblijven waarom dan toch ook nog naar Roosendaal komen voor haar medewerking aan de uitvoeringen van de Weense tunes. Het antwoord is snel gegeven: "Het is die bijzondere band die ik in alle jaren heb opgebouwd met de dirigent Wil Broos. Ook hij weet de betrokkenen bij het hele gebeuren zo enthousiast te krijgen om de onsterfelijk mooie Weense- en operette melodieën uit te voeren. Die passie spreekt mij enorm aan. Als het maar enigszins kan, maak ik graag tijd en ruimte vrij om mee te werken in Roosendaal. Het ontmoeten met veel bekenden is voor mij een soort thuiskomen."

Kaarten voor de optredens à 17,50 euro, inclusief consumptie en programma, zijn te koop bij Rottier Dance Studio (0165-553421), Sep Feestartikelen (Molenstraat 38, 0165-537808), HIFI Studio Iman Dane (Dr. Brabersstraat 22, 0165-557490) of bij de voorzitter Jacqueline Chamuleau (0165-551073, chamu020@planet.nl).

Meer informatie vind je op www.weensetunes.nl.

Meer berichten