Foto: De Tullecollientjes.

ColSensation 2019: 'Opgeven is geen optie'

ROOSENDAAL - In het kader van ColSensation, een sportproject om geld in te zamelen voor de kankerbestrijding, beklommen Roosendalers Sabine, Heidi, Debbie, Keetie, Marcel, Wim, Carola en Astrid, verenigd in team De Tullecollientjes, afgelopen vrijdag de Mont Ventoux in Frankrijk.

Door Frank Roks

Vijf op de fiets en drie te voet, elk met een eigen ervaring met de ziekte. Zo kreeg Debbie tien jaar geleden de diagnose borstkanker. Zij bleek draagster van het gen te zijn via hun vader Wim. Ook haar zus Keetie is draagster van het gen, terwijl de ziekte vijf jaar geleden hun moeder overkwam.

Het evenement ColSensation sprak de groep al jaren aan, maar lang vonden ze zich daar niet sportief genoeg voor. Tot dit jaar en daarom zijn ze maanden van tevoren begonnen met trainen.

Vooral de dubbele boodschap van het ColSensation-project speekt de groep enorm aan, want het is beter in actie te komen, dan machteloos toe te kijken. De ziekte kanker moet uiteindelijk een 100 procent genezing behalen, aldus het sterk gemotiveerde gezelschap van De Tullecollientjes.

Afgelopen vrijdag was het zo ver. Puur op doorzettingsvermogen hebben ze alle acht de top gehaald en hun lijfspreuk 'opgeven is geen optie', eer aangedaan. Volgens Sabine, de woordvoerster van de groep, was het was zwaar en erg afzien, "maar", voegt ze toe, "we hebben het met elkaar gehaald en het was iedere meter waard."

Meer berichten