Foto:

Orgel- en klarinetensemble in de Wouwse Lambertuskerk

Op zondag 29 september sluit Stichting Orgelfonds Wouw het concertseizoen af met de Brusselse organist Willem Ceuleers (1962) en het klarinetensemble Liquorice Stick uit Bergen op Zoom. Willem Ceuleers studeerde aan de conservatoria van Antwerpen en Brussel: harmonie, orgel, klavecimbel, blokfluit en zang.

Daarnaast is hij de eerste klarinettist bij verschillende Koninklijke harmonieën. Hij schrijft veel eigen composities (900) en mag zich verheugen in een stijgende belangstelling voor zijn werk. Een groot deel daarvan heeft een religieuze achtergrond. De Brusselse organist geeft op 29 september een concert volledig gewijd aan zijn eigen composities.

Het klarinetkwartet Liquorice Stick bestaat uit vier ervaren muzikanten uit de regio Bergen op Zoom: Riet Schlee, Carine van der Spuij, Lian van Oosterhout en Ger van den Kerkhof. Ze weten het publiek te verrassen in zeer verschillende stijlen. Op 29 september vormen zij samen met Ceuleers even een kwintet en spelen zij een tweede deel uit het Divertimento, Opus 791 geschreven door bovenstaande organist. Het wordt dus "Een bijzondere ontmoeting".

Het concert is op 29 september in de Lambertuskerk te Wouw. Aanvang, 16.00 uur. Entree 10 euro.

Meer berichten