Oud en nieuw erfgoed
Oud en nieuw erfgoed (Foto: eigen illustratie)

Wouw 'Viert de Wind' met een culturele middag

In samenwerking met het bestuur van de Wouwse molen de Arend en de eigenaren van Windpark Roosendaalse Vliet verzorgt EELT Theatercollectief op zaterdag 5 oktober een culturele middag in en om de molen in Wouw. Het wordt een middag vol muziek, theater en oude ambachten waarbij iedereen van harte welkom wordt geheten vanaf 14.00 uur aan de Akkerstraat 11 in Wouw

De middag is vrij toegankelijk en wil bezoekers kennis laten maken met de schoonheid en de kracht van de wind. “Vier de Wind” is een bijzonder erfgoedproject rondom de Arend en het Windpark in Roosendaal samen met basisschoolklassen uit Wouw, Roosendaal en Kruisland. Bovengenoemde partners hebben EELT Theatercollectief, bekend om bijzondere culturele projecten in heel Brabant, gevraagd hen hierbij te helpen. CultuurCompaan Roosendaal heeft het project in haar aanbod naar scholen opgenomen.

De scholen worden bezocht met een speciaal gecreëerde Windmobiel waarin verrassend kennis gemaakt wordt met de wereld van beide types molens én workshops waarin scholieren uitgedaagd worden om creatief bezig te zijn met windmolens van vroeger en nu. Aandacht voor de kracht van de wind en het erfgoed van nu en de toekomst gaan zo hand in hand. En dat is in deze tijd van energietransitie een belangrijke ervaring.

Een voorlopig creatief en cultureel hoogtepunt zal dan zaterdag 5 oktober plaats vinden, waarbij iedereen die belangstelling heeft van harte welkom is. Leerlingen van de basisscholen De Baayaert uit Wouw en de Gezellenhoek uit Roosendaal met hun ouders zijn als eregasten uitgenodigd.

'Vier de Wind" bestaat verder uit een muziektheaterspektakel, gemaakt met vele amateurmusici, dansers en acteurs uit Wouw en Roosendaal, dat in mei 2020 tijdens het Nationale Molenweekend plaatsvindt.

Deelname aan 'Vier de Wind' is mogelijk voor iedereen, als chauffeur, vrijwilliger, danser, acteur of door aan workshops deel te nemen. Wie zich op wil geven, stuurt een mailtje naar info@eeltweb.nl. 'Vier de Wind' wordt mogelijk gemaakt met steun van Provincie Noord-Brabant, Cultuurnetwerk Roosendaal, Prins Bernhard Cultuurfonds, ZLTO, Bestuur de Arend en Windpark Roosendaalse Vliet. “Vier de Wind” is genomineerd voor de erfgoedprijs Brabant

Meer berichten