Foto: Hui Qin Peng

Dubbelexpositie met werk van Barend van Hoek en Hui Qin Peng

In de galeriewinkel in de Albus Lux Contemporary, Plantagebaan 323, te Wouwse Plantage is een speciale tentoonstelling met werk van Barend van hoek uit Den Bosch. In de galeriezalen toont de Chinese kunstenaar en modeontwerper Hui Qin Peng zijn verhalen uit China.

Barend van Hoek ( Goirle 1969) toont de originele werken voor zijn boek Moon! A Storyboard-Novel, dat gaat over Maan, een ondeugend en stoer meisje, of is het een hemellichaam, een dwaallicht een geestverruimend middel? Of alles tegelijk? We zullen het nooit zeker weten, want Maan! Is een verhaal in beelden, waarin geen vragen worden gesteld of beantwoord. In indringende beelden volgen we de lotgevallen van een meisje dat een zoektocht onderneemt naar, ja, wat eigenlijk?

Hui Qin Peng (Taizhou, 1961) vertelt in deze tentoonstelling in krachtige en kleurrijke beelden de oude verhalen van China, waarin de koi karper en de draak als positieve energie een belangrijke rol spelen. Hij doet dat met intrigerende lijntekeningen, installaties, foto's en textiele mode vormen. Tevens toont hij zijn kostuums die vertoont zijn op de rode loper van het filmfestival in Cannes dit jaar.

Meer berichten