Sterkere spieren en evenwicht met Sta zeker In Balans

Bewegen is belangrijk om u fit te voelen, maar het vermindert ook uw kans om te vallen. Daarom starten Groenhuysen, wijkcentrum 't Dijksteeke en Sport Service Noord-Brabant (SSNB), in samenwerking met Stamtafel Roosendaal, in september weer met het beweegprogramma Sta zeker In Balans. Ria Bout, vorig deelneemster, raadt het iedereen aan. "Ik sta weer zekerder op mijn benen en ben me meer bewust van mijn bewegingen. Het werken aan mijn spierkracht en balans zorgt ervoor dat ik minder vaak val."

De drie organisaties willen ervoor zorgen dat de inwoners van Roosendaal langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. "Dagelijkse dingen, zoals boodschappen doen en wandelen, wilt iedereen zo lang mogelijk zelfstandig blijven doen," stelt Jozé Jochems, fysiotherapeut en een van de geschoolde instructeurs van Groenhuysen. Sta zeker In Balans is een beweegprogramma in groepsverband dat de spierkracht versterkt en balans verbetert. "Hierdoor sta je letterlijk steviger in je schoenen, wat de kans op een val verkleint."

Samenwerken in de wijk

De eerdere samenwerking in de wijk beviel goed. 'Vandaar dat we het ook nu voor een tweede maal voortzetten,' zegt Jolande Pirée, beheerder van wijkcentrum 't Dijksteeke. "Het is fijn dat de organisaties het wijkcentrum willen gebruiken voor dit soort initiatieven. We zijn er namelijk voor en door de wijk en daarom dragen we graag bij aan de conditie van de inwoners. Het is mooi dat je dan zoiets samen kan doen met professionals op het gebied van beweging."

Zichtbare resultaten

In Balans, de grondslag van Sta zeker In Balans, is een landelijk erkende cursus. Toch was het resultaat voor Stefan Spruit, beweegagoog bij Groenhuysen, verrassend. "Het is een intensief uur voor de deelnemers, maar ze kregen er ook energie van. Daarnaast boekte elke deelnemer winst tijdens de cursus, op spierkracht of balans of allebei." Mevrouw Bout beaamt dit: "Ik zag bij iedereen vooruitgang. Het was dan ook jammer dat er een einde aan kwam. Ik ga echter thuis gewoon door met de oefeningen die we tijdens de cursus kregen."

Gezelligheid ten top

In september start het nieuwe beweegprogramma met een gratis informatiebijeenkomst. Daarin bespreken onder andere Jozé Jochems en Stefan Spruit de inhoud van het programma, bestaande uit drie cursusbijeenkomsten en tien weken trainen. "Natuurlijk maken we ook graag kennis met iedereen,' legt Demy Weertman, beweegcoach in Roosendaal bij SSNB, verder uit. "Want naast het verbeteren van de conditie en balans gaat het ook echt om gezelligheid." Deelneemster Mevrouw Veraart sluit zich hierbij aan. "Het was gewoon een gezellige club mensen. Des te meer reden om deel te nemen."

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Sta zeker in Balans of uzelf inschrijven voor het beweegprogramma? Kom dan naar de gratis informatiebijeenkomst op 24 september 10.00 tot 12.00 uur in 't Dijksteeke. U vindt ook meer informatie over het beweegprogramma via de website. Er is maar plaats voor zestien deelnemers. Vol is vol.

Meer berichten