Nispen Inspireert! met als thema 'De kunst van Vrijheid' geopend

Na maanden van voorbereiding was het dan zover. De opening van het evenement Nispen Inspireert! georganiseerd door de Stichting Cultureel Nispen. Burgemeester Jacques Niederer was uitgenodigd om de opening te verrichten. Hij werd afgehaald met een legerjeep bij de molen.

Na een toespraak in de kerk door Richard Konings, voorzitter van de Stichting Cultureel Nispen en burgemeester Niederer werd aan alle aanwezigen gevraagd mee naar het Kerkplein te gaan waar de opening van het groepskunstwerk werd verricht door de burgemeester. Onder tromgeroffel van Rondom Trom hing de burgemeester de laatste vlag aan de lijn van het vlaggenproject. Het project bestaat uit allemaal vlaggen die door kinderen van de basisschool en vele inwoners van Nispen zijn gemaakt.

Na de opening gaven twee vendeliers met hun trommelaar, van de Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde uit Essen een demonstratie op het kerkplein. De muzikale omlijsting in de kerk werd verzorgd door koorgroep Cadans onder leiding van Hans Reys. Na het officiële gedeelte was er voor iedereen koffie of thee met gebak en konden de kunstwerken ,die gemaakt zijn door inwoners en oud-inwoners van Nispen, in de kerk bewonderd worden.

De expositie is ook komend weekend nog te bezoeken in de Heilige Maria Hemelvaartkerk op zaterdag 14 september van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag 15 september van 11.00 uur tot 17.00 uur. Op zondag is er ook een kunstmarkt van 10.00 uur tot 17.00 uur en in het openluchttheater zijn optredens van onder andere Liza Weald, Los Perdidos en Lad-sing.

Meer berichten