Dit najaar is het 75 jaar geleden dat Nispen werd bevrijd.  Het festival staat daarom in het teken van "De Kunst van Vrijheid".
Dit najaar is het 75 jaar geleden dat Nispen werd bevrijd. Het festival staat daarom in het teken van "De Kunst van Vrijheid". (Foto: )

68e Nispen Blues Festival begint seizoen met vijf bands

NISPEN - Zaterdag 14 september opent Nispen Blues het 12e seizoen met een festival. Er treden vijf bands op in café de Gouden Leeuw te Nispen. Het festival staat tevens in het teken van het Nispen Inspireert! thema "De Kunst van Vrijheid". Dit najaar is het 75 jaar geleden dat Nispen werd bevrijd.

Aanvang 18.30 uur, gratis entree. De volgende vijf bands treden op:

Electric Hollers

Electric Hollers is een frisse Bluesrock sensatie uit Noord-Nederland. Een power trio met een vintage sound en bijbehorende energie. Zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo's die je meeslepen naar vervlogen tijden. De band laat zich inspireren door bands als Led Zeppelin, Santana en Ten Years After, en bracht in 2018 hun eerste plaat 'Rise' uit.

Electric Hollers treedt op van 19.00 tot 20.00 uur.

Dirty Five (B)

De Belgische vijfmansformatie Dirty Five neemt je mee op een muzikale reis door de wereld van de Soul, Jazz, Funk en Blues. Dirty Five bestrijkt een ongekend breed repertoire, variërend van de Chicago Blues van bijv. Willie Dixon en Junior Wells tot recenter werk van Bill Withers en Lenny Kravitz.

Dirty Five treedt op van 20.00 tot 21.00 uur.

The Woods

The Woods ('music from Groningen') komt voort uit het powertrio JeeBee, en is met ruim 20 jaar ervaring geen onbekende in het Nederlandse Blues en Rock circuit. Op hun muzikale menu staat een eigentijdse sound met een funky mix van Rock, Roots en Blues en een tintje Southern Rock.

The Woods treedt op van 21.00 tot 22.00 uur.

Norman Beaker Band (UK)

Norman Beaker heeft al meer dan vier decennia een voortrekkersrol in de Britse Blues scene, en heeft met de grote (Blues)muzikanten der aarde samengewerkt. Beaker werd in 2017 opgenomen in de Amerikaanse Blues Hall of Fame, een prestigieuze erkenning die slechts een handvol Britse artiesten (o.a. Eric Clapton, Jack Bruce) is toebedeeld.

De Norman Beaker Band speelt van 22.00 tot 23.30 uur.

Little Steve & the Big Beat

Little Steve & the Big Beat zijn een energieke Rhythm & Blues formatie met vurig gitaarspel, een sterke zang, een swingende blazerssectie, boven op een solide ritmesectie. De band blijft trouw aan de R&B traditie, maar voegt haar eigen 'swing' toe aan deze expressieve muziekstijl.

Little Steve & the Big Beat speelt van 00.00 tot 01.30 uur.

Meer berichten