Twee maquettes met oorlogsverhalen in gemeentehuis

HOOGERHEIDE - Burgemeester Adriaansen nodigt iedereen van harte uit om deze twee maquettes in de centrale hal van het gemeentehuis te komen bezichtigen.

Vanuit Visit Brabant is de campagne Brabant Remembers opgezet, waarbij stil gestaan wordt bij 75 jaar vrijheid. Hier wordt op verschillende manieren vorm aan gegeven.
Een onderdeel is 'Stillevens', een collectie van 75 maquettes die sleutelscenes uit 75 persoonlijke Brabantse oorlogsverhalen uitbeelden. Twee van deze maquettes staan nu in de centrale hal van het gemeentehuis. De verhalen die erbij horen zijn 'Black Friday: not in vain' en 'Wij dachten: die is vanavond thuis' en spelen zich ook daadwerkelijk in onze gemeente af.
Deze verhalen hangen uitgeprint bij de maquettes, maar nog leuker is het om de 'Brabant Remembers Living history AR-app' te gebruiken. Deze app is gratis te downloaden voor Iphone en Android toestellen. Alle 75 verhalen worden met de app tot leven gebracht.

Ook zijn er acht fietsroutes onder de naam 'Liberation Route Brabant' die leiden langs belangrijke punten uit de Tweede Wereldoorlog en monumenten. De route van de fietskaart 'Bergen op Zoom' gaat ook door de gemeente Woensdrecht. Hierbij kan de living history app ook gebruikt worden.

Tot slot heeft u wellicht al weleens gehoord van het dilemma doolhof dat in Bergen op Zoom staat bij de oorlogsbegraafplaats. Ook dit maakt deel uit van Brabant Remembers. U wordt hierbij voor keuzes gesteld die uw route door het doolhof bepalen.

Meer berichten