Suzanne Rommens (l) en Lisa Roosenboom (r) presenteerden hun nieuwe kinderboek 'Liesje en de Orka' afgelopen zaterdag in de Bibliotheek VANnU. Het boek is geschikt voor peuters en kleuters.
Suzanne Rommens (l) en Lisa Roosenboom (r) presenteerden hun nieuwe kinderboek 'Liesje en de Orka' afgelopen zaterdag in de Bibliotheek VANnU. Het boek is geschikt voor peuters en kleuters. (Foto: )

Lisa brengt tweede kinderboek uit

Lisa Roosenboom hield afgelopen zaterdag in de Bibliotheek VANnU te Roosendaal de boekpresentatie van haar nieuwe kinderboek 'Liesje en de Orka'. De 29-jarige Roosendaalse werkte samen met Suzanne Rommens, die mooie illustraties voor het boek heeft verzorgd.

Door Michel Musters

Het was altijd al de droom van Lisa om boeken te schrijven en ze uit te geven en in 2014 maakte ze die droom waar. "Ik schreef een roman, 'De perfecte bruiloft', en stuurde die naar een uitgever. De volgende dag werd ik al gebeld!" Na dat boek kreeg ze kinderen en besloot ze dan ook kinderboeken te gaan schrijven. Dat leverde 'Jij bent mijn held' op, waarin de konijntjes Ukkel en Pukkel avonturen beleven. Toen kwam ze er achter dat de oppas van haar kinderen, Suzanne Rommens, goed kan tekenen en zo ontstond het idee om samen te werken voor Liesje en de Orka.

Het boek werd afgelopen zaterdag gelanceerd. In de Bibliotheek VANnU presenteerden Lisa – samen met haar man Björn en haar kinderen - en Suzanne het boek aan vrienden, familie en geïnteresseerden onder het genot van een hapje en drankje. "Er is niets mooiers dan een verhaal in je hoofd hebben en het vervolgens op papier te zien verschijnen." Liesje en de Orka draait om een meisje dat samen met haar familie in Noorwegen woont. Op een dag ziet ze iets in het water. Ze ontmoet een oude man en die laat Liesje zien dat dromen toch echt werkelijkheid kunnen worden. Het boek is geschikt voor peuters en kleuters tot en met groep 3, kan gekocht worden via de website van Lisa of gehuurd worden in de Roosendaalse bibliotheek.

Locoburgemeester en wethouder Toine Theunis kwam ook langs om een paar bemoedigende woorden te spreken. "Eigenlijk vroegen de dames of de burgemeester langs kon komen, maar ze moeten het met mij doen", grapt hij. "Roosendaal mag trots zijn op zijn cultuur: we hebben dans, toneel, schrijvers, noem het maar op. Ik ben trots op mensen die echt boeken kunnen schrijven, vooral kinderboeken, want dat is het moeilijkste wat er is. Namens Roosendaal zeg ik: zet dit door en treedt in de voetsporen van andere bekende kinderboekenschrijvers."

Lisa en Suzanne zijn zeker van plan om hun werk door te zetten, want ze zijn al weer druk bezig met het schrijven en illustreren van het volgende kinderboek, 'Ukkel en Pukkel redden het circus'. Verder werkt Lisa ook aan een nieuwe roman, dus ze weet van geen ophouden. "Boeken lezen vond ik altijd leuk, maar nu schrijf ik ze zelf. Het is een echte passie."

www.lisaroosenboom.nl

Meer berichten