Opbrengst kledingcontainer Monuta Ellen Kok gaat naar Maag Lever Darm Stichting

Wat doe je met kleding en schoenen van een overleden dierbare, die nog in prima staat zijn? Weggeven is een optie, maar liever kom je niet iemand tegen met die kleding aan. Daarom heeft Monuta Ellen Kok als extra service voor de nabestaanden op haar terrein een speciale container geplaatst waar de kleding in gedeponeerd kan worden. “Die wordt gewogen en per kilo krijgen we een vergoeding. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de Maag Lever Darm Stichting”, aldus Ellen Kok.

Ellen Kok van Monuta Ellen Kok in Oudenbosch vertelt hoe ze tot dit initiatief is gekomen. “Enkele collega’s van mij werken al een tijdje met deze kledingcontainers en ze blijken te voorzien in een grote behoefte. De nabestaanden zijn dankbaar dat de kleding en schoenen een goede bestemming krijgen. Dat hiermee een goed doel gesteund wordt, is een extra troost.”

Speciale kledingzakken

“Vanaf vandaag krijgen nabestaanden van ons een envelop met daarin de kledingzak uitgereikt. Zodat zij in elk geval de mogelijkheid hebben om van de kledingcontainer gebruik te maken”, licht Ellen Kok toe. “Tevens kan iedereen desgewenst kledingzakken ophalen bij ons uitvaartcentrum aan de Parklaan 5 in Oudenbosch. De betreffende zakken met daarin de gewassen kleding kunnen vervolgens in de container worden gedeponeerd. Eventueel mag de kleding ook in een andere zak worden aangeboden. Regelmatig wordt de kledingcontainer geleegd door Climpex, die de kleding weegt en per kilo een bedrag uitkeert.”

Steeds meer klachten

“Vervolgens worden alle schoenen en kleding in het buitenland verkocht. Nabestaanden zullen dus nooit iemand tegen het lijf lopen die de kleding van zijn of haar overleden dierbare draagt”, verzekert Ellen Kok. “Dat er een goed doel is gekoppeld aan de afgifte van de kleding is natuurlijk geweldig. Steeds meer mensen worden getroffen door ziektes aan de maag, lever of darmen. Mijn schoondochter werkt als medewerker wetenschappelijk onderzoek bij de Maag Lever Darm Stichting en daarom weet ik honderd procent zeker dat iedere cent goed terecht komt.”

Mooie donatie

“Maar niet alleen de Maag Lever Darm Stichting heeft baat bij de kledingdonatie. Bij Climpex, een betrouwbare charitatieve organisatie die al bijna 30 jaar bestaat, werken namelijk veelal mensen met een afstand tot de maatschappij en de arbeidsmarkt. Door het werk dat zij bij Climpex doen, hebben zij weer een zinvolle dagbesteding en tellen ze volop mee”, verduidelijkt Ellen Kok. “Eigenlijk slaan we met deze kledinginzameling dus drie vliegen in één klap. Ik hoop op veel animo, zodat ik aan het einde van het jaar een mooie gift kan doen.”

Meer berichten