Doorkomst bij de strijd om het kampioenschap van Roosendaal (foto: Bert Pessink)
Doorkomst bij de strijd om het kampioenschap van Roosendaal (foto: Bert Pessink) (Foto: Bert Pessink)

Basso en Breukink winnen Volksronde

Tweevoudig Giro d 'Italia winnaar Ivan Basso en oud Nederlands topcoureur Erik Breukink hebben afgelopen zaterdag het hoofdnummer van de Volksronde op hun naam geschreven. Beiden waren na een rit achter de derny's en een koppelkoers de besten op de Kade.

Door Bert Pessink

ROOSENDAAL - Het veld met oud beroepsrenners was van grote klasse. Naast Ivan Basso en Erik Breukink waren ook bekende namen als Adri van der Poel, Erik Dekker, Kenny van Hummel en Gert Jakobs present.

Voorafgaand aan de koers werden de bekende wielrenners onder het goedkeurend oog van Tourwinnaar Jan Janssen, die het startsignaal gaf, voorgesteld door speaker Laurens van de Klundert.

Naast de koersen voor de ex-beroepsrenners was er eerder op de dag de bedrijventijdrit, deze werd gewonnen door het team van Watt Cycling/ Mistralwheels.

Tijdens de bedrijventijdrit werd er 1.000 euro bij elkaar gereden voor het Roosendaalse team Bart en Tijn dat geld inzamelt voor de stichting Stofwisselkracht.

Ook het kampioenschap van Roosendaal was een geweldig gezicht. 70 coureurs, snel en minder snel, hadden zich opgegeven voor de koers van een uur en een ronde en gingen op jacht naar de Jan Nijssen wisseltrofee. Deze komt voor een jaar in de prijzenkast van de nieuwe kampioen Peter van der Velden. De vele rijders in de Volksronde konden in elke ronde van 1650 meter rekenen op luide aanmoedigingen van het talrijk opgekomen publiek. Vanaf het oprijden van de Kade tot de Polar Bear stond het publiek onder een milde avondzon rijendik te genieten van de sfeer en het wielrennen.

Voorzitter Gijs de Bot van de Volksronde kwam na afloop superlatieven tekort: "Het was Top, super, top. Er heeft nog nooit zoveel volk aan de Kade gestaan. Het was de drukste editie ooit, alles zat mee, mooi weer en mooi wielerspektakel hier op de Kaai."

Meer berichten